Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a încheiat cea de-a treia ediție a „Hai Acasă!”

0

Liga Studenților Români din Străinătate a organizat în data de 20 iunie 2014 cea de-a treia ediție a evenimentului de cariere „Hai Acasă!”. În perioada 20 – 27 iunie a continuat procesul de interacțiune dintre participanți și reprezentanți ai companiilor de top din România. Organizată cu sprijinul Băncii Naționale a României, ediția din 2014 a „Hai Acasă!” a avut loc la sediul Institutului Bancar Român din București, unde 10 companii de top din mediul privat (printre care amintim Asirom, Route 66, Brandient, Xerox, Deloitte, Hilti, Ernst & Young, EON, McGuire Woods, Banca Transilvania) și peste 100 de participanți au fost prezenți la eveniment. „Hai Acasă!” este un eveniment dedicat studenților, absolvenților și tinerilor profesioniști cu experiență academică în străinătate, având drept scop crearea unei legături cu angajatorii interesați de această resursă umană pregătită la universități de prestigiu din întreaga lume.

 Hai Acasa! 2

„În fiecare an, mesajul Ligii către factorii de decizie din România a rămas neschimbat: «primiți-ne acasă». Este mesajul a peste 8500 de tineri studenți din peste 55 de țări din lumea întreagă – tineri care reprezintă o resursă strategică de un potențial uriaș pentru dezvoltarea României – cu atât mai mult cu cât România se confruntă nu doar cu o criză demografică, ci și cu o criză de valori pentru care tinerii educați peste hotare pot fi o soluție vitală”, a afirmat Dan Nechita, Președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și co-fondator al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.).

Dintre personalitățile prezente la eveniment amintim pe: dl. Vlad Ţone, Director de cabinet în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului; dl. Mircea Marin, Consilier al Dl. Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și pe dl. Liviu Ilie, reprezentant Asirom.

„Hai Acasă!” este parte integrantă din inițiativa SMART Diaspora și servește la punerea în practică a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate de către Liga Studenților Românii din Străinătate Guvernului României, și anume: „Sprijinirea integrării în sectorul public și în mediul privat din România”. Liga Studenților Români din Străinătate dorește să le mulțumească tuturor voluntarilor, partenerilor și celor care au contribuit la buna organizare a celei de-a treia ediții a „Hai Acasă!, iar cei interesați de acest proiect sau de SMART Diaspora sunt invitați să acceseze forum-ul LSRS sau să trimită un mesaj la contact@lsrs.ro.

Susținem și ne susțin: EventLink, Uniunea Studenților din România (USR), Teach for Romania, Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București (USASE), Inspire Business.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, iQool.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.