S-a încheiat cea de-a patra ediție a „Hai Acasă!”

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a organizat, în perioada 24 iunie – 15 iulie 2015, cea de-a patra ediție a evenimentului de cariere „Hai Acasă!”. Evenimentul „Hai Acasă!”a presupus două componente complementare: una online, care a avut loc în intervalul 24 – 30 iunie şi 2 – 15 iulie pe platforma EventLink360, precum şi evenimentul central, offline. Acesta din urmă a avut loc în data de 1 iulie 2015 la Seneca Anticafe din Bucureşti, unde companiile participante au putut face cunoştinţă şi interacţiona cu candidaţii în mod direct.

În deschidere a luat cuvântul Dan Nechita, CEO și co-fondator al Fundației C.A.E.S.A.R (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români), care a reiterat importanţa valorificării potenţialului tinerilor înalt calificaţi de peste hotare şi a promovării României ca destinaţie de carieră.

Ediţia a patra a evenimentului de cariere „Hai Acasă!” a reunit, pe parcursul a trei săptămâni, peste 400 de studenţi şi absolvenţi cu studii în străinătate şi reprezentaţii a 10 companii de top din mediul privat: Accenture, Deloitte, Schaeffler România, JTI, Pfizer, A&D Pharma, Raiffeisen Bank, Stefanini, Genpact şi Bosch Group România. Oferta companiilor a constat în 70 de internshipuri şi locuri de muncă, atât entry-level cât şi adresate tinerilor profesionişti, care au reunit în total peste 270 de aplicări din partea participanţilor.

„Hai Acasă!” este un eveniment dedicat tinerilor cu experiență academică în străinătate, având drept scop crearea unei legături cu angajatorii interesați de această resursă umană pregătită la universități de prestigiu din întreaga lume. Acesta este parte integrantă din inițiativa SMART Diaspora și servește la punerea în practică a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate de către Liga Studenților Românii din Străinătate, Guvernului României, și anume: „Sprijinirea integrării în sectorul public și în mediul privat din România”.

Liga Studenților Români din Străinătate dorește să le mulțumească tuturor voluntarilor, partenerilor și celor care au contribuit la buna organizare a celei de-a patra ediții a „Hai Acasă!”, iar cei interesați de acest proiect sau de strategia SMART Diaspora sunt invitați să acceseze forum-ul LSRS sau să trimită un mesaj la contact@lsrs.ro.

Susținem și ne susțin: EventLink360, Uniunea Naţională a Studenților din România (UNSR), Succes pentru România, Inspire Group, Catalyst, AEGEE, Techsylvania, GEYC România, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Şcoala de Valori, Fundația Dignitas, ANPCDEFP.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRESS, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitivă.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studenție.ro, ŞtiriONG.ro, AcademicLink.ro.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.
LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.
Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.
LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează