S-a dat startul competitiilor ingineresti EBEC Romania & Republica Moldova

0

Temele competitiilor ingineresti

Astazi, 3 mai, la ora 10:30, s-a dat startul competitiilor ingineresti EBEC Romania & Republica Moldova. Studentii veniti din Brasov, Bucuresti, Chisinău, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara se infruntă in cadrul celor doua competitii ingineresti aferente evenimentului: Case Study si Team Design.

Case Study presupune o situatie problematica pe care concurentii trebuie sa o solutioneze. Anul acesta, studentii au de construit un plan de actiune in cazul unui cutremur de 9 grade pe scara Richter, care are loc in Japonia. Liniile de comunicatie au fost intrerupte, drumurile au fost distruse astfel incat accesul in zonele afectate se poate face doar pe cale aeriana. Cele 5 echipe trebuie sa dezvolte un plan care sa poata fi pus in aplicare in cel mai scurt timp. Echipele trebuie sa se hotarasca asupra planului si sa motiveze deciziile luate intr-o prezentare de 5-8 minute.

Team Design presupune o abordare mai practica a unei probleme. Acestora li se dau materiale neconventionale pe care acestia trebuie sa le foloseasca in crearea unor dispozitive care ulterior vor concura. Anul acesta, 6 echipe de studenti vor construi un escavator care va avea de trecut prin 2 probe: intr-una din ele, dispozitivele create de studenti vor trebui sa umple un pahar cu nisip iar in cealalta, acestea trebuie sa ia de pe un turn cateva bile pe care sa le transfere in pahare de plastic. Dupa scurgerea timpului de competitie, echipele de la Team Design vor mai avea la dispozitie jumatate de ora pentru a testa daca dispozitivul conceput functioneaza sau nu.

Ambele echipe vor avea ca timp de lucru 8 ore pentru a-si duce la indeplinire sarcinile. Acestia nu vor avea voie sa foloseasca internetul sau alte surse in afara de cunostintele proprii pentru a crea un dispozitiv, respectiv pentru a face un plan într-o situatie de criza. Un juriu a cate 3 persoane, va decide, pe baza unor criterii stricte, castigatorii competitiilor care se vor califica la faza europeana a competitiei European BEST Engineering Competition.

Va invitam la evenimenentul care va avea loc in cadrul Facultatii de Chimie Industriala a Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi pentru a putea observa indeaproape evenimentul. De asemenea, puteti observa în direct tot ce se intampla in timpul competiţiei pe site-ul www.ebec.ro.

EBEC Romania & Republica Moldova este o competitie inginereasca BEST organizata pentru studentii din universitatile tehnice care vin în întampinarea nevoii acestora de a-si pune in practica toate cunostintele acumulate în cadrul universitatii. Mai mult de atât, acestea provoaca creativitatea studenţilor şi simtul lor practic.

Organizatia BEST, acronim de la Board of European Students of Technology, este cea care aduce în fiecare an, competitiile la nivel local si regional in scopul de a selecta cele mai bune echipe formate din studenti ai facultatilor tehnice din Romania si Republica Moldova. In tara, organizatia BEST are o vechime de 21 de ani, iar la nivel european, aceasta este prezenta din anul 1989; in 2012, aceasta numara 93 de grupuri locale BEST in 32 de tari, avand un efectiv de peste 4200 de voluntari.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.