Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Roxanne” în premieră mondială pe 16 August la Locarno

0

Pelicula “Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, selectată în secţiunea competițională “Cineasti del presente”, dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film, din cadrul Festivalul Internațional de Film de la Locarno, va avea premiera pe 16 August.

Festivalul Internațional de Film de la Locarno va debuta săptămâna viitoare, pe 7 August și se va desfășura până pe 17 August.

Premiera mondială a celui mai recent lungmetraj produs de Hi Film va avea loc vineri 16 August, ora locală 11.00, în prezența regizorului Valentin Hotea, a producătorului Ada Solomon, a actorilor Diana Dumbravă, Șerban Pavlu, Anghel Damian.

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise.

Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Şi ce dacă?”, “Meditaţia”, şi două documentare – “D’ale Bucureștilor” și “Lucy Castle-Hotea”.

 

“Roxanne” în avanpremieră națională pe 17 August la Anonimul

După premiera mondială de la Locarno, a doua zi, pe 17 August, “Roxanne” va fi proiectat pentru prima dată în România. Evenimentul va avea loc în închiderea Festivalului Internațional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe. Lungmetrajul lui Vali Hotea va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 Octombrie. “Roxanne” va fi distribuit de compania Parada Film.

Posterul filmului a fost realizat de Agenția The Drum ( Art Director: Octavian Răchită, Creative Partner: Liviu Neagoe).

“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

 

Films Boutique va fi distribuitorul internațional al filmului “Roxanne”

Compania germană Films Boutique a achiziționat săptămâna aceasta drepturile de distribuție internațională a peliculei “Roxanne” în regia lui Vali Hotea.

De-a lungul timpului, Films Boutique a fost un promotor activ al producțiilor cinematografice românești. Printre filmele aflate în portofoliul distribuitorului german se află lungmetraje precum : “Cea mai fericită din lume” (regia Radu Jude), “Medalia de Onoare” (regia Călin Peter Netzer), “Marți, după Crăciun” (regia Radu Muntean),  “Din dragoste cu cele mai bune intenții” (regia Adrian Sitaru).

Roxanne afis

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.