Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rotary donează peste 550.000$ pentru spitale în lupta cu COVID-19

0

Membrii Rotary D2241 luptă împotriva COVID -19

[Rotary District 2241 România și Republica Moldova, 1 aprilie 2020] — Peste  550.000 de dolari au fost strânși de către membrii cluburilor Rotary pentru a ajuta spitalele din România în lupta cu COVID-19

Membrii Rotary din România au hotărât să vină în ajutorul comunităților locale în lupta împotriva COVID-19 și s-au implicat în acțiuni de strângere de fonduri pe care le gestionează local și le direcționează în funcție de nevoile județene. Până în prezent, membrii Rotary au adunat 553.057,32 de dolari care au fost folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale: aparate de ventilație artificială, aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, videolaringoscoape, linie imuno-hematologică pentru transfuzii, echipamente de testare, echipamente de protecție sau soluții dezinfectante.

Toate acestea au fost donate unor spitale din România. (lista acestora o puteți consulta pe site-ul Rotary D2241 – https://www.rotary2241.org/page/proiecte-rotary)

Membrii Rotary District 2241 România și Republica Moldova susțin de peste 20 de ani comunitățile în care activează printr-o serie de proiecte de servicii de voluntariat. Cel mai cunoscut proiect este ”Salvați inima unui copil”.

Despre Rotary

Membrii Rotary din întreaga lume se implică de 115 ani pentru a îmbunătăți comunitățile în care trăiesc. Ei contribuie cu timpul, banii, energia, vocatia, profesia și pasiunea lor pentru a derula proiecte semnificative și durabile ce promovează pacea, combaterea si preventia bolilor, furnizează apă curată, ajută mamele și copiii, sprijină educația și crește economiile locale.

Rotary este o rețea globală de lideri comunitari dedicată abordării celor mai presante provocări umanitare din lume. Conectăm 1,2 milioane de membri din peste 35.000 de cluburi Rotary aflate în aproape fiecare țară din lume. Prin proiectele și programele în care se implică, membrii Rotary contribuie la îmbunătățirea vieții atât la nivel local, cât și internațional, fiind o mare natiune in spiritul binelui.

Atenția și dedicarea noastră este cerută acum pe plan local pentru END COVID NOW , iar experiența noast globală în eradicarea poliomielitei ne ajută acum să fim eficienți în eforturile noastre de sprijinire a comunității. Rotary a lansat în urmă cu 30 de ani programul de imunizare împotriva acestei boli infecțioase virale, PolioPlus.

Accesați rotary.org și endpolio.org pentru mai multe despre Rotary și eforturile globale de eradicare a poliomielitei, dar si a altor afectiuni

Pentru a fi la curent cu proiectele cluburilor din România și Republica Moldova dedicate luptei împotriva COVID-19 accesați rotary2241.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.