Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rompetrol, partener al Concursului Internațional George Enescu

0

KMG International, prin compania membră Rompetrol Well Services, continuă parteneriatul de susținere a celui mai important concurs muzical care promovează identitatea culturală a României – Concursul Internațional George Enescu, ajuns in 2014 la cea de-a XVI-a ediție.

“Rompetrol este sinonim cu valorile timpurilor moderne, cu spiritul de inovație, succes și responsabilitate, fiind prima marcă romanească din sectorul petrolier care a cucerit în timp record piețele internaționale, cu activități și operațiuni extinse în 12 țări. Continuarea acestui parteneriat vine să întărească vocaţia internaţională a celor două branduri şi a produselor sale de excepție și, în mod direct, să contribuie la consolidarea unui brand de țară care promovează corect imaginea Romaniei în afara granițelor. Noi, oamenii din Rompetrol, suntem onorați și mândri să susținem concursul și festivalul și să oferim publicului o parte din magia și muzica lui George Enescu!” – declară Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior KMG International.

Concursul se desfășoară în perioada 6- 27 septembrie în București și cuprinde 4 secțiuni: vioară, violoncel, pian și compoziție. În deschiderea evenimentului, pe 6 septembrie la Ateneu, vor concerta – pianistul kazakh Amir Tebenikhin (laureat al concursului în 2009) și violonistul român Alexandru Tomescu (laureat al ediției din 1999), alături de Orchestra Filarmonică George Enescu.

„România contează pe piața muzicală internațională și acest lucru se vede și la Concursul Internațional George Enescu, pentru că este un eveniment care oferă oportunitatea tinerilor artiști de a începe o carieră muzicală recunoscută la nivel mondial. Cu o tradiție de a lansa artiști deveniți mari nume ale muzicii clasice de astăzi, Concursul George Enescu consolidează, alături de Festivalul Enescu, importanța României pe piața culturală internațională. Ne bucurăm să îi avem alături Concurs pe Rompetrol. Acestă colaborare este o dovadă frumoasă despre importanța partenerierii cu organizațiile private pentru a face un proiect de interes public.”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului și al Concursului Enescu.

enescu

Concurenții înscriși la ediția din această toamnă a Concursului Internațional „George Enescu”, care deschide drumuri pentru tinerii artiști din toată lumea, provin din 36 de țări, iar premiile din cadrul concursului ajung la  100.000 euro.

Construit ca o prelungire firească a Festivalului „George Enescu”, cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România și un adevărat brand cultural de țară, Concursul Internațional „George Enescu” readuce în spațiul public valorile în care credea însuși George Enescu, singurul compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal: generozitatea, creativitatea și originalitatea.

rompetrol sigla

KMG International a ales să susțină cultura la nivel de platformă de CSR din 2011, odată cu a XIX-a ediție a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu. Printre inițiativele de anul acesta, Grupul a achiziționat și donat Orchestrei Române de Tineret o harpă americană Lyon & Healy. Investițiile Grupului în domeniul culturii din ultimii 3 ani se ridica la aprox. 350.000 USD.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.