„Românii și Marele Război” – expoziție foto-documentară la Padova dedicată centenarului Primului Război Mondial

0

Vineri, 16 octombrie 2015, ora 17:30, la Museo Storico della Terza Armata – Palazzo Camerini din Padova va avea loc inaugurarea expoziției foto-documentare cu titlul „I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război”.

Evenimentul, organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Museo Storico della Terza Armata din Padova, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca, beneficiază de patronajul Ambasadei României în Republica Italiană, al Consulatului General al României la Trieste, al Regiunii Veneto, al Provinciei Padova și al Primăriei orașului Padova.

AFIS_Romanii si Marele Razboi_Padova

Expoziţia „I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război” reunește peste 40 de panouri foto-documentare menite să prezinte publicului implicarea românilor și a României în Primului Război Mondial, pe baza documentelor de arhivă, a fotografiilor, ilustrațiilor contemporane și a documentelor de presă.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până în data de 31 octombrie a. c., la Museo Storico della Terza Armata – Palazzo Camerini din Padova (Via Altinate 59, Padova). Intrarea este liberă.

Expoziția „Românii și Marele Război” își continuă astfel „turneul european” început în anul 2014, până acum fiind prezentată la Milano, Torino, Roma, Trieste, Cremona, Bruxelles, Aalst, Bruges, Leopoldsburg, Marche-en-Famenne și Chișinău.

Expoziția de la Padova va fi vernisată în prezența domnului Cosmin Dumitrescu (Consul General al României la Trieste), a domnului Rudolf Dinu (directorul Institutului Român de Cercetare și Cultură Umanistică de la Veneția), a domnului Bruno Stano (general de corp de armată, comandantul Forțelor Armate Interregionale Nord) și a domnului Cornel Constantin Ilie (director adjunct, Muzeul Național de Istorie a României).

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.