Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romanii, mai calificati decat britanicii?

0

O ştire de senzaţie se pare că a „populat” ziarele britanice! Potrivit Daily Mail, citati de Agerpres, România şi Bulgaria au depăşit Marea Britanie în ceea ce priveşte proporţia de tineri cu educaţie adecvată şi angajare.

Doar patru din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au tineri mai slab educaţi şi fără o calificare, potrivit unei analize UE privind performanţele tinerilor de pe întreg continentul.

Marea Britanie a devenit „capitala NEET”, acronim pentru clasificarea guvernului „Not in Education, Employment or Training”, care se referă la tineri cu vârsta între 16 şi 24 de ani care nu sunt înscrişi la şcoală, nu caută un loc de muncă sau nu au pregătirea tehnică necesară pentru un loc de muncă.

În doar cinci ani, 12 ţări din UE au depăşit Marea Britanie şi au în prezent mai puţini tineri în derivă, fără o calificare şi fără speranţă. Printre acestea se numără Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Irlanda.

Daily Mail

Now Britain is the Neet capital of Western Europe… and even youngsters in Romania are more likely to be in work. „Even the likes of Romania and Bulgaria have now overtaken Britain in terms of their proportion of young men and women with decent education and job chances, the EU research showed.”

Mai multe informatii pe evz.ro
PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.