Romanii, mai calificati decat britanicii?

0

O ştire de senzaţie se pare că a „populat” ziarele britanice! Potrivit Daily Mail, citati de Agerpres, România şi Bulgaria au depăşit Marea Britanie în ceea ce priveşte proporţia de tineri cu educaţie adecvată şi angajare.

Doar patru din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au tineri mai slab educaţi şi fără o calificare, potrivit unei analize UE privind performanţele tinerilor de pe întreg continentul.

Marea Britanie a devenit „capitala NEET”, acronim pentru clasificarea guvernului „Not in Education, Employment or Training”, care se referă la tineri cu vârsta între 16 şi 24 de ani care nu sunt înscrişi la şcoală, nu caută un loc de muncă sau nu au pregătirea tehnică necesară pentru un loc de muncă.

În doar cinci ani, 12 ţări din UE au depăşit Marea Britanie şi au în prezent mai puţini tineri în derivă, fără o calificare şi fără speranţă. Printre acestea se numără Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Irlanda.

Daily Mail

Now Britain is the Neet capital of Western Europe… and even youngsters in Romania are more likely to be in work. „Even the likes of Romania and Bulgaria have now overtaken Britain in terms of their proportion of young men and women with decent education and job chances, the EU research showed.”

Mai multe informatii pe evz.ro
PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează