Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ, Romania’s Digital Future: Digital Transformation Opportunities, eveniment local desfășurat sub egida EU INDUSTRY WEEK 2021

0

Transilvania Digital Innovation Hub a fost selectat de către Comisia Europeană drept organizator al unui eveniment local, desfășurat sub egida EU Industry Week 2021. Evenimentul Romania’s Digital Future: Digital Transformation Opportunities va avea loc în 25 februarie 2021 începând cu ora 10.30.

În cadrul acestui eveniment Transilvania DIH își propune să prezinte principalele priorități pentru viitorul digital al Europei și principalele obiective ale programului Europa Digitală, cu accent pe viitoarea rețea europeană de Centre de Inovare Digitală (EDIH). De asemenea, fiind un eveniment local dedicat IMM-urilor, autorităților publice și cetățenilor, în cadrul evenimentului vor fi prezentate de către speakeri, oportunitățile de care participanții trebuie să țină cont, proiectele cu focus pe transformarea digitală, sau planuri de viitor.

Totodată, evenimentul va prezenta direct prioritățile programului Europei pentru perioada următoare, cu accent pe transformarea digitală. Întrebarea principală la care se va răspunde în cadrul acestui eveniment este „Cum se pot implica IMM-urile locale în viitorul Europei digitale și care sunt modalitățile prin care pot face acest lucru?” Accentul evenimentului va fi pus pe consolidarea ecosistemului local și asigurarea transferului de know-how-ului pentru comunitate.

IMM-urile locale și autoritățile publice devin din ce în ce mai interesate să adopte noile tehnologii digitale în cadrul activității lor. De asemenea, companiile românești care își focusează activitatea pe outsourcing ar putea deveni interesate de crearea unor noi produse inovatoare proprii. Evenimentul vine și în contextul în care datele pentru România privind transformarea digitală sunt îngrijorătoare. Ultimul raport DESI, arată că suntem printre țările cu performanțe slabe privind integrarea tehnologiilor digitale în economia națională. România este pe locul 26 din 28 în UE la capitolul digitalizare. Totodată, România se situează pe locul 27 între ţările UE în ceea ce priveşte integrarea tehnologiei digitale de către companii.

SPEAKERI:

Elena Angiolini – Programme officer of the „Digital Transformation of Industrial Ecosystems” unit in DG CONNECT, European Commission.

Cristian Otgon – Coordinator of the design of the Innovation & Entrepreneurship component in the future North West Regional Operational Programme, INNO-rethinking business networks – Department head

Bianca Muntean – Transilvania Digital Innovation Hub – coordinator

Ciprian Morcan – Transylvanian Furniture Cluster, manager

Razvan Sima – RF Meters, CEO

Răzvan Deșliu – Public Manager, Ministry of Economy and Finance

Daniel Coșnița – Clustero, president

Evenimentul se va desfășura online și necesită înregistrare.

Participarea este gratuită.

DESPRE EU INDUSTRY WEEKS 2021:

În ultimii ani, Comisia Europeană a organizat EU Industry Week ca o oportunitate pentru părțile interesate și cetățenii din întreaga Europă de a stabili un dialog puternic cu privire la viitorul industriei europene. În 2019, evenimentul a adunat peste 1.500 de participanți din întreaga UE. Cea de-a patra ediție a EU Industry Week se va concentra pe tranziția dublă accelerată verde și digitală și pe peisajul competitiv global în schimbare în contextul post-COVID. În acest context, va oferi un aport important pentru actualizarea strategiei industriale a UE anunțată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Luând în considerare incertitudinile legate de măsurile COVID, evenimentul va fi organizat online între 22-25 februarie 2021.

DESPRE TRANSILVANIA DIGITAL INNOVATION HUB

Transilvania DIH este o inițiativă demarată în 2017, coordonată de Transilvania IT Cluster și din care fac parte Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Clusterul Mobilier Transilvan, Clusterul AgroTransilvania, Clusterul de Industrii Creative din Transilvania, Clusterul de Energie din Transilvania, Romanian New Materials Cluster, INCDTIM, , Acces IT Oradea și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Centrul de Inovare Digitală are obiectivul de a sprijini atât companiile și industria cât și administrațiile publice pentru o bună înțelegere a digitalizării, o adopție accelerată a acesteia cât și pentru creșterea competitivității lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.