Romania, un mar verde?

0

Potrivit hotnews.ro „Pavilionul Romaniei de la Expozitia Mondiala de la Shanghai 2010, care se va deschide pe 1 mai, este un mar verde si o felie decupata din el si se numeste Greenopolis! Marul reprezinta, potrivit MAE, sănătate, cunoaştere, prospeţime, tentaţie, eternitate, regenerare.”
Mesajul pe care Romania doreşte să-l transmită este despre  o viata sanatoasa si o dezvoltare sustenabila, un oras ecologic. Pavilionul are 2000 de metri pătraţi si se afla in zona C a expoziţiei.

Via mae.ro redăm următoarele informaţii:


Oraşul Shanghai a fost ales gazdă a Expoziţiei Mondiale din 2010 cu ocazia celei de-a 132-a Sesiuni a Adunării Generale a Biroului Internaţional pentru Expoziţii (BIE), pe 13 decembrie 2002. China a devenit astfel prima ţară în curs de dezvoltare care găzduieşte o expoziţie mondială.


Expoziţia se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai – 31 octombrie 2010.


Tema expoziţiei „Un oraş mai bun, O viaţă mai bună” porneşte de la ideea de co-existenţă a diverselor culturi şi comunităţi, a dezvoltării sustenabile a economiei urbane, a echilibrării vieţii într-o perioadă a dezvoltării ştiinţifice şi a interacţiunii dintre zonele urbane şi cele rurale.


Ţara noastră se va prezenta în cadrul Expo 2010 cu un Pavilion Naţional, GREENOPOLIS <>, concept arhitectural ce aparţine SC M&C Strategy Development SRL declarat câştigător în urma desfăşurării „Bursei de Idei” organizate în perioada 15 -17 noiembrie 2008. Pavilionul este structurat în jurul conceptului „Oraşul Verde.” Pavilionul în formă de „măr” de culoare verde şi logo „Greenopolis” reprezintă o declaraţie referitoare la importanţa soluţiilor care stau la baza stilului de viaţă sănătos, dezvoltării susţinute şi cunoaşterii.

Vestea bună este că măcar la nivel de intenţie dorim să transmitem un mesaj verde din partea României!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează