Romania, totusi locul 10 la atractivitatea investitiilor straine!

1

Intr-un top al tarilor din punct de vedere al atractivitatii investitiilor straine, Romania ocupa locul 10 in Europa! Topul este alcatuit de firma de consultanta Ernst&Young si este disponibil in format PDF la acest link!

Potrivit acestui clasament citat de wall-street.ro „Romania a inregistrat fata de anul anterior o scadere semnificativa atat a numarului de proiecte de investitii (-48%), cat si a numarului de locuri de munca create (-44%). Economiile mari din Europa au rezistat destul de bine din perspectiva capacitatii de a atrage investitii straine in 2009.”

Romania a atras 75 de proiecte de investitii straine directe, reprezentand 2% din totalul de proiecte din Europa, dar generat 6,384 de locuri de munca, 5% din totalul european. In ciuda scaderii cu mai mult de 40% a numarului de proiecte si a locurilor de munca create, investitorii au considerat Romania ca fiind in continuare foarte atractiva pentru proiecte industriale, in 2009 tara situandu-se la aproximativ 7% din totalul european.Vestea buna este ca Romania a depasit anul trecut tari ca Elvetia, Ungaria, Suedia sau Austria ca numar de proiecte.
Acceseaza wall-street.ro pentru a afla care sunt tarile europene din topul atractivitatii investiilor straine.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.