Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România sprijină comunitățile gazdă și de refugiați din Liban în lupta împotriva pandemiei de Covid-19

0

În acest an, pandemia de COVID-19 este cea mai mare provocare pentru operațiunile umanitare din întreaga lume. Lipsa de acces și restricțiile impuse de guvernele țărilor au adus în prima linie de răspuns medicii, voluntarii și ONG-urile locale.

Asociația „FDP – Protagoniști în educație” alături de AVSI Liban (Asociația Voluntarilor în Serviciul Internațional) sprijină comunitățile libaneze vulnerabile, acolo unde riscul răspândirii virusului Covid-19 este mare datorită adăposturilor nerezidențiale și nepermanente și așezărilor informale. Un număr de 12 municipalități din Liban vor beneficia de dezinfectanți, materiale igienico-sanitare și de protecție personală dar și de instruire a operatorilor municipali angajați în igienizarea spațiilor publice utilizând recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Măsurile de igienă și protecție sunt promovate prin intermediul unei campanii de informare în rândul comunităților vulnerabile din cele 12 municipalități, rezidenți libanezi și refugiați.

Sprijinul vine într-un moment important întrucât, în urma cu două zile, autoritățile libaneze au decretat izolare totală după ce țara a înregistrat o explozie a cazurilor de Covid-19.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită unui grant din partea Agenției române de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) și fac parte din proiectul ”Sprijinirea comunităților gazdă și de refugiați din Liban pentru a face față răspândirii Covid-19”, derulat în perioada 1 Iul. – 1 Oct. 2020.

Asociatia FDP – Protagonisti in educatie

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.