Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România se alătură Global Youth Service Day 2011 (15-17 aprilie)

2

Prin Fundaţia Noi Orizonturi, România se alătură Global Youth Service Day 2011 (15-17 aprilie)

Global Youth Service Day (GYSD), cel mai mare eveniment de serviciu în folosul comunităţii din lume, se desfăşoară anul acesta şi în România, prin intermediul Fundaţiei Noi Orizonturi ca organizaţie parteneră. GYSD are loc în perioada 15-17 aprilie.

GYSD este o campanie anuală ce îşi propune să sărbătorească şi să mobilizeze milioane de copii şi tineri din lumea întreagă să desfăşoare proiecte şi acţiuni de serviciu în folosul comunităţii. GYSD se desfăşoară în perioada 15-17 aprilie 2011, în peste 100 de ţări. Anul acesta România este ţară parteneră a GYSD prin Fundaţia Noi Orizonturi.

În calitate de organizaţie parteneră a GYSD, Fundaţia Noi Orizonturi doreşte să promoveze dezvoltarea capitalului social în rândul tinerilor şi cetăţenia activă prin Programul IMPACT ca model de bună practică în educaţia civică a tinerilor din România. Astfel, cu ocazia GYSD, tinerii din cluburile de iniţiativă comunitară IMPACT vor desfăşura proiecte de serviciu în folosul comunităţii arătând lumii întregi ce poate face cea mai mare mişcare de tineret în domeniul cetăţeniei active din România: acţiuni civice de IMPACT, în toată ţara, pentru cât mai mulţi beneficiari. Pentru informaţii despre proiectele derulate cu ocazia GYSD urmăriţi pagina de Facebook a Fundaţiei Noi Orizonturi, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

Organizaţiile de tineret, grupurile de iniţiativă ale tinerilor şi şcolile sunt invitate să se alăture GYSD 2011: Desfăşoară alături de colegii şi/sau voluntarii organizaţiei tale de tineret o acţiune comunitară în perioada 15-17 aprilie 2011 şi înscrie proiectul vostru pe harta GYSD. Proiectele se pot înscrie direct pe site-ul GYSD: www.GYSD.org/register sau prin completarea şi trimiterea unui formular de înscriere la adresa office_bucuresti@noi-orizonturi.ro. Formularul de înscriere proiecte GYSD este disponibil la cerere la adresa  office_bucuresti@noi-orizonturi.ro.

Creat în 1988, GYSD este cel mai mare eveniment de celebrare a serviciului în folosul comunităţii din lume şi singurul dedicat exclusiv tinerilor şi implicării acestora în comunitate. În fiecare an, cu ocazia GYSD mii de proiecte comunitare sunt implementate de tineri din toată lumea.

*****

Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) – înfiinţată în anul 2000 – este o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Lupeni, judeţul Hunedoara. Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO a creat două programe de educaţie nonformală adresate tinerilor: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri). FNO derulează activităţi de educaţie nonformală la nivel naţional şi internaţional, adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură (adventure education). În 2006 Fundaţia Noi Orizonturi a primit diploma de excelenţă din partea Autorităţii Naţionale pentru Tineret ca recunoaştere a meritelor Programului IMPACT, iar la Gala Premiilor în Educaţie 2010 a primit premiul doi la secţiunea „ONG-ul anului în domeniul educaţiei” pentru excelenţa programelor educaţionale dezvoltate. Pentru mai multe informaţii despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

Despre Programul IMPACT – Programul IMPACT (Implicare, Motivare, Acţiune, Comunitate, Tineri) dezvoltat de Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) constă în cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri. Cluburile IMPACT combină învăţarea, distracţia şi serviciul în folosul comunităţii pentru a ajuta tinerii să-şi dezvolte abilităţi de viaţă şi angajabilitate. IMPACT îi ajuta pe tineri să devină agenţi ai schimbării, capabili să-şi transforme propria viaţă şi comunitatea în care trăiesc în mod pozitiv. Membrii IMPACT se implică direct în comunitate, implementând la fiecare trei luni un proiect de serviciu în folosul comunităţii. Prin intermediul IMPACT tinerii sunt învăţaţi şi motivaţi să se dezvolte în patru domenii cheie: cetăţenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social şi leadership. Reţeaua IMPACT numără 150 de cluburi şi este cea mai mare mişcare de tineret în domeniul cetăţeniei active din România, cu peste 3600 de membri şi peste 520 de lideri de club voluntari (aprox. 80% profesori + studenţi, preoţi, asistenţi sociali). Programul IMPACT este recunoscut ca model de bună practică de experţi internaţionali în domeniul dezvoltării tinerilor şi a fost replicat la nivel internaţional, 12 cluburi IMPACT fiind deschise în Honduras, 2 în SUA, iar 4 urmează a fi deschise în Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

2 comentarii

 1. avatar
  chirita cristina on

  Buna seara,

  As vrea sa particip la activitatile desfasurate de dvs si nu prea am habar cum sa fac.Mentionez ca sunt prof de engleza la un liceu in Alexandria si ne intereseaza actiunile de voluntariat,pe mine si pe unii dintre elevii mei.Am vrut mai de mult sa ma raliez unei comunitati care promoveaza voluntariatul.

  Cu respect,

  Cristina Chirita

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.