Romania sarbatoreste astazi, 20 noiembrie 2015, Ziua Internationala a Drepturilor Copilului

0

Romania Copiilor. 77.000 de copii au semnat „Manifestul Copiilor”

ROMÂNIA COPIILOR
25 DE ANI DE LA RATIFICAREA DE CĂTRE ROMÂNIA
A CONVENȚIEI O.N.U.
CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI

România sărbătorește astăzi, 20 noiembrie 2015, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, un sfert de veac de la ratificarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului. Un sfert de secol marcat de suișuri și coborâșuri, o perioadă de 25 de ani în care am reușit cu toții – copii, părinți, organizații naționale și internaționale, instituții și clasă politică – să trecem de la probleme la soluții.

color
Se împlinesc, tot în această perioadă, 18 ani de la începutul reformei în domeniul protecției copilului. În 1997 lua ființă Departamentul pentru Protecția Copilului și, odată cu ea, se așeza fundamentul adevăratei reforme în domeniu.

Astăzi, cel mai important lucru este să înțelegem că avem un singur sărbătorit: Copilul. El este în centrul a tot ceea ce facem, deopotrivă pe linia Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și pe linia organizațiilor internaționale, a ONG-urilor, a parlamentarilor sau a membrilor Executivului.

Și, pentru că în fiecare copil există și dorința de a se maturiza mai repede, aproximativ 77.000 de copii au semnat ceea ce se numește “Manifestul Copiilor“, o invitație din partea lor lansată adulților de a se angaja, cei din urmă, să lase copiilor o Românie așa cum o merită.

““Sunt fericită să fiu aici alături de copii, mai ales că mandatul meu de ministru al Muncii debutează cu prezența la un eveniment la care vorbim despre viitorul copiilor noștri. Copiii reprezintă pentru mine, în calitate de ministru, dar și în calitatea mea de profesor, o prioritate. Le sunt astăzi alături și o voi face ori de câte ori va fi nevoie de sprijinul meu. Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri cea mai prețioasă moștenire posibilă: o țară așa cum și-o doresc – “România Copiilor”. Nu putem realiza acest lucru decât lăsându-i chiar pe ei să vorbească în numele lor, să se facă auziți de noi, toți: părinți, dascăli, oameni politici, societate civilă. Le mulțumesc pentru această inițiativă de astăzi și le mulțumesc pentru că ne fac viața atât de frumoas㔓, a declarat doamna Claudia Ana Costea, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Cei 25 de ani de la ratificarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului au fost marcați printr-o serie de evenimente cu participare națională organizate de ANPDCA, UNICEF, Consiliul Național al Elevilor, Salvați Copiii, HHC România, Fundația World Vision România, Fundația SERA ROMÂNIA, CNASR și FONPC.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează