Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania sarbatoreste astazi, 20 noiembrie 2015, Ziua Internationala a Drepturilor Copilului

0

Romania Copiilor. 77.000 de copii au semnat „Manifestul Copiilor”

ROMÂNIA COPIILOR
25 DE ANI DE LA RATIFICAREA DE CĂTRE ROMÂNIA
A CONVENȚIEI O.N.U.
CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI

România sărbătorește astăzi, 20 noiembrie 2015, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, un sfert de veac de la ratificarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului. Un sfert de secol marcat de suișuri și coborâșuri, o perioadă de 25 de ani în care am reușit cu toții – copii, părinți, organizații naționale și internaționale, instituții și clasă politică – să trecem de la probleme la soluții.

color
Se împlinesc, tot în această perioadă, 18 ani de la începutul reformei în domeniul protecției copilului. În 1997 lua ființă Departamentul pentru Protecția Copilului și, odată cu ea, se așeza fundamentul adevăratei reforme în domeniu.

Astăzi, cel mai important lucru este să înțelegem că avem un singur sărbătorit: Copilul. El este în centrul a tot ceea ce facem, deopotrivă pe linia Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și pe linia organizațiilor internaționale, a ONG-urilor, a parlamentarilor sau a membrilor Executivului.

Și, pentru că în fiecare copil există și dorința de a se maturiza mai repede, aproximativ 77.000 de copii au semnat ceea ce se numește “Manifestul Copiilor“, o invitație din partea lor lansată adulților de a se angaja, cei din urmă, să lase copiilor o Românie așa cum o merită.

““Sunt fericită să fiu aici alături de copii, mai ales că mandatul meu de ministru al Muncii debutează cu prezența la un eveniment la care vorbim despre viitorul copiilor noștri. Copiii reprezintă pentru mine, în calitate de ministru, dar și în calitatea mea de profesor, o prioritate. Le sunt astăzi alături și o voi face ori de câte ori va fi nevoie de sprijinul meu. Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri cea mai prețioasă moștenire posibilă: o țară așa cum și-o doresc – “România Copiilor”. Nu putem realiza acest lucru decât lăsându-i chiar pe ei să vorbească în numele lor, să se facă auziți de noi, toți: părinți, dascăli, oameni politici, societate civilă. Le mulțumesc pentru această inițiativă de astăzi și le mulțumesc pentru că ne fac viața atât de frumoas㔓, a declarat doamna Claudia Ana Costea, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Cei 25 de ani de la ratificarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului au fost marcați printr-o serie de evenimente cu participare națională organizate de ANPDCA, UNICEF, Consiliul Național al Elevilor, Salvați Copiii, HHC România, Fundația World Vision România, Fundația SERA ROMÂNIA, CNASR și FONPC.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.