Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România Sălbatică prezintă primul teaser al celui mai amplu film documentar dedicat naturii din țara noastră

0

La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află țara cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Țara cu cele mai multe păduri virgine, cu cea mai mare densitate de carnivore mari și cu cea mai mare zonă umedă, de pe întregul continent. Țara în care sălbăticia este la ea acasă. Haideți să vedeți România, așa cum nu ați mai văzut-o până acum.

Echipa România Sălbatică are plăcerea de a vă anunța că a lansat primul teaser al celui mai complex film documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul România Sălbatică este un proiect ambițios, realizat de fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache, ce s-a născut din dragostea celor doi pentru natură. Documentarul va încununa munca desfășurată pe parcursul a mai bine de 10 ani de proiect, în care echipa a adunat sute de imagini din ariile protejate importante ale României (pe care le-a donat administrațiilor de rezervații și ONG-urilor de mediu pentru a le ajuta la educarea și conservarea naturii) și în care a realizat poate cel mai complex website dedicat biodiversității de la noi – www.romaniasalbatica.ro.

Documentarul urmează să fie lansat gratuit în 2021, în cadrul unor evenimente naționale și mai apoi online, însă până atunci vă invităm să vedeți primele imagini din film pe www.romaniasalbatica.ro/ro/filme/romania-salbatica-teaser.

Proiectul a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale, 12 parcuri naturale, 2 geo-parcuri, 1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan și Cosmin au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat.

O altă componentă importantă a proiectului este un album de fotografie, cu peste 200 de pagini, ce este disponibil prin precomandă pe www.dandinu.net/album-romania-salbatica. Cum întregul scop al proiectului a fost unul educativ, o parte din albume vor fi donate către aproximativ 500 de școli și biblioteci publice. Filmul va fi și el disponibil în școli, pentru a ajuta la educarea unei noi generații de oameni care să iubească natura.

Despre România Sălbatică

Proiectul România Sălbatică a fost inițiat în anul 2010 de fotograful Dan Dinu în colaborare cu WWF – România (World Wide Fund for Nature) și a fost realizat cu sprijinul RNP Romsilva și implementat împreună cu Administrațiile Parcurilor Naturale și Naționale. În 10 ani a devenit cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura din țara noastră. A cuprins expoziții de fotografie în aer liber, un film serial documentar și un website dedicat ariilor naturale protejate. Din 2018 s-a început lucrul la ultimele două componente, un album de fotografie și un film documentar, alături de Propark – Fundația pentru arii protejate. Tot acest proiect a fost realizat în cea mai mare parte prin voluntariat. Mai multe informații despre proiect găsiți pe www.romaniasalbatica.ro/ro/despre-noi și pe paginile de Facebook și Instagram ale proiectului.

România Sălbatică

Facebook – www.facebook.com/romaniasalbatica

Instagramwww.instagram.com/romania.salbatica

Despre proiect – www.romaniasalbatica.ro/ro/despre-noi

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.