Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România premiată în Columbia

0

Asociația Pe Picioroange în parteneriat cu Institutul Cultural Român a reprezentat România în Columbia, în cadrul proiectului „Prezență românească la cea de-a X-a ediție a Festivalului Encuentro Internacional de Zanqueros ”, proiect care s-a derulat cu sprijinul financiar al ICR, GYMBOdance Sport Center Sibiu, Kathrein România, Simpa Sibiu, Rotary Club Sibiu, Magazinul Pescarului Teo Sibiu.

10953149_10207345514622039_9161053834334386826_n

Festivalul „Encuentro Internacional de Zanqueros ” s-a desfășurat în perioada 14-17 August 2015 în Neiva și San Agustin din departamentul Huila, Columbia. Printre invitații internaționali s-au aflat Peru și Mexic iar România deși a fost prezentă pentru prima dată de-a lungul celor zece ediții, a fost invitată de onoare. Asociația Pe Picioroange din Sibiu a deschis Festivalul cu spectacolul de teatru-dans pe picioroange intitulat „Izvor de tradiții românești revărsat în ținutul columbian” susținut de Carmen Stroia și Liviu Bledea, în coregrafia Casianei Coțofană, spectacol prin care a fost conturat un tablou al neamului românesc prin datini și obiceiuri care încununează istoria culturii noastre. Din universul autentic creat, nu au lipsit voia bună, misterul, comicul, jocul și chiuiturile, veselia țăranului român, hrănitul animalelor din ogradă și bineînțeles cel mai sacru tezaur: drapelul României.

11822509_10207152135220038_8594342152229488592_n

Datorită succesului, spectacolul a fost jucat de trei ori și a fost premiat la categoria „cea mai bună punere în scenă și interpretare actoricească”. Trofeul a fost înmânat de Eduardo Martinez Moreno – unul dintre cei cinci jurați, care cu emoție a adăugat „Este o mare plăcere să ofer acest trofeu, celor doi tineri care au venit din România și care printr-un spectacol pe picioroange au reușit să sensibilizeze nu doar întregul juriu ci și pe dumneavoastră, spectatorii. Pe perioada Festivalului am văzut adevărate acrobații executate chiar și de copii de trei ani, însă acești români, invitații noștri de onoare au reușit prin gesturi, mimica feței, atitudine, costume și muzică să ne transpună pe tărâmul românesc, un tărâm cu o cultură pe care noi nu o cunoaștem dar care datorită lor, acum ne este foarte familiară. Pentru povestea aceasta vreau să-i felicit, să le mulțumesc și să fac o mare plecăciune înaintea lor.”

11050667_1608709282731836_3071689050593019938_n

În afara premiului obținut, Asociația Pe Picioroange a reușit să se clasifice în cadrul aceluiași Festival, printre cei cinci finaliști ai Concursului de Abilități și Distracție cu „Bufonul leneș” – un moment de dans comic, pe picioroange. Traseul maratonului de 15 kilometri prin deșert și munți a fost anulat datorită vremii, fiind înlocuit cu un traseu de 4 kilometri, în coborâre, prin noroi de 15 centimetri și ploaie abundentă. Pe perioada Festivalului, membrii Asociației Pe Picioroange au fost invitați de două ori în platourile unei televiziuni naționale și au dat peste zece interviuri pentru posturi de radio și presa scrisă unde au vorbit despre cultura româneacă, tradițiile și obiceiurile noastre.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.