România, o medalie de aur şi cinci medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică

0

România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, 2015.

România, o medalie de aur şi cinci medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Belgrad, Serbia, 2015

În perioada 24 – 29 iunie 2015 s-a desfăşurat în Belgrad, Serbia, a 19-a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2015). JBMO contribuie la provocarea, susţinerea şi dezvoltarea elevilor cu aptitudini deosebite la matematică din ţările participante. Competiţia încurajează cultivarea relaţiilor de prietenie între elevii şi profesorii din ţările membre şi crearea de oportunităţi în vederea schimbului de informaţii privind programele şi practicile şcolare din ţările participante. JBMO se organizează în fiecare an, în perioada 23 – 30 iunie, în una din ţările membre. Ţara care organizează competiţia poate să invite alte echipe din propria ţară sau alte ţări care participă neoficial şi în afara competiţiei.
11168529_525825427570384_3964595898134415170_n

La JBMO 2015 au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia, Turcia şi o echipă formată din 2 elevi din Muntenegru – țări membre, precum şi echipe din Azerbaidjan, Arabia Saudită, Franţa, Kazahstan, Kârgâzstan, Serbia B, Tadjikistan şi Turkmenistan – țări invitate.

Elevii români au obţinut următoarele rezultate:

  • Medalia de aur: Theodor Mihai Iliant de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa (35 puncte).
  • Medalii de argint: Ştefan Răzvan Bălăucă de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani (30 puncte), Ioan Andrei Nicolae de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (28 puncte), Lenca Iarina Cuturela de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (26 puncte), Alexandra Timofte de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti (25 puncte) şi Ioan Paul Petru Tîrlişan de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Bistriţa-Năsăud (24 puncte).

JBMO 2015

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat locul 2 cu 166 de puncte din 240 maxime.

Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Andrei Alex Eckstein de la Universitatea „Politehnica” din Timişoara (leader), Marius Perianu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina (deputy leader) şi Mircea Aldea Fianu de la Şcoala gimnazială ,,Tudor Arghezi” din Bucureşti (observator). Felicitări şi profesorului Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Tulcea care a contribuit la pregătirea lotului.

Nu în ultimul rând, trebuie subliniat că pe lângă pregătirea matematică de excepţie de care copiii au avut parte la şcolile de unde provin, pe parcursul întregului an au beneficiat de un seminar dedicat teoriei numerelor susţinut pentru ei la Facultatea de Matematică şi Informatică de conf. dr. Alexandru Gica.

Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Felicitări echipei României pentru medaliile obţinute!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează