Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România – locul IV în statisticile #EUvsVirus la numărul de participanți înscriși

0

Peste 600 de români s-au înscris la Hackathonul pan-european de inovare #EUvsVirus, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, între 24 și 26 aprilie. România se află în acest moment pe locul 4, ca număr de participanți înscriși dintre toate țările europene, țara noastră fiind depășită doar de Italia, Spania și Germania.

Pentru a da șansa cât mai multor persoane să participe la hackathon s-a decis prelungirea datei inițiale de înscriere, astfel că până în 24 aprilie cei interesați se poate alătura, accesând site-ul https://euvsvirus.org/ unde sunt toate informațiile necesare.

Echipa curatorilor naționali formată din Transilvania IT Cluster, Cluj Startups, Freshblood, Iceberg / Innovation & Technology Cluster, Digital Innovation Zone, TechHub Bucharest, Techcelerator, Spherik, Asociația One Source Timișoara, Activize și Codecamp, va organiza joi, 23 aprilie 2020, o conferință de presă online începând cu ora 09.00 unde se vor prezenta toate detaliile legate de acest eveniment și pe care o puteți urmări accesând linkul de mai jos: https://bit.ly/zoom-call-romania-euvsvirus

Pentru o bună desfășurare a evenimentului ne-am propus să facem o listă cu întrebări concrete din partea dumneavoastră pe care le așteptăm la adresa de e-mail laura.goarna@transilvaniait.ro, astăzi, până cel târziu la ora 22.00. De asemenea, puteți adresa întrebări în timpul conferinței de presă aici unde puteți solicita și participarea directă.

O altă noutate este implicarea Primarului Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, în acest eveniment, care este ambasador al acestei inițiative și care va participa în deschiderea webinarului de mâine.

Organizatorii au anunțat că vor exista și premii în bani pe lângă faptul că cele mai bune soluții vor fi invitate să se alăture platformei comunitare a Consiliului European pentru inovare (EIC), de către Comisia Europeană, care va facilita conexiunile cu utilizatorii finali și va oferi, de asemenea, acces la investitori, fundații și alte oportunități de finanțare din partea EIC și alte mecanisme de sprijin financiar ale UE.

Vă reamintim că sunt căutați dezvoltatorii, designerii, dar și cei cu cu expertiză în asistență medicală, afaceri, sociologie, educație etc. De asemenea, sunt căutați experți în domeniile digitalizării, afacerilor, sănătății, educației ș.a., care pot susține echipele. Este nevoie și de ninja (organizatori) care se vor implica în organizarea și coordonarea echipelor în timpul hackathon-ului. Se pot implica și participa corporațiile, universitățile, administrațiile publice, ONG-urile, IMM-urile, startup-urile și acceleratoarele.

Scopul hackathon-ului este de a reduce timpul de implementare a soluțiilor inovatoare dezvoltate de start-up-uri și factorii de decizie, deoarece inovatorii vor putea folosi munca deja făcută de alți inovatori din Europa, în loc să înceapă de la zero sau să refacă munca deja făcută de către alții, potrivit Comisiei Europene.

EUvsVirus este un hackathon pan-european organizat de Comisia Europeană sub patronajul Comisarului european pentru inovație, cercetare, cultură, educație și tineret, doamna Mariya Gabriel

National Curators Team: Transilvania IT Cluster, Cluj Startups, Freshblood, Iceberg / Innovation & Technology Cluster, Digital Innovation Zone, Asociația One Source Timișoara, TechHub Bucharest, Spherik, Techcelerator, Activize și Codecamp.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.