Romania, locul 26 in Indexul de performanță privind schimbările climatice

0

Romania, locul 26 in Indexul de performanță privind schimbările climatice (CCPI 2018)

  • La nivel mondial se înregistrează o scădere a ritmului de creștere a emisiilor globale de CO2
  • România ar fi putut ocupa un loc mai bun, dar este trasă în jos de politicile naționale din domeniul schimbărilor climatice

După un deceniu de creștere rapidă, ritmul cu care creșteau anual emisiile globale de COîn sfârșit înregistrează o scădere, trimițând semnale pentru o decarbonizare a sistemului energetic mondial, relevă Indexul CCPI 2018, un clasament realizat anual de organizațiile Climate Action Network-Europe și GermanWatch și lansat astăzi in contextul Conferinței ONU privind Schimbările Climatice de la Bonn, Germania.

România ocupă locul 26 din 60 de țări prezente în acest clasament, situându-se în zona medie de performanță privind schimbările climatice. Țara noastră a înregistrat în 2017 o performanță bună în ceea ce privește mixul energetic, ocupând poziții fruntașe la capitolele energii regenerabile, consum de energie pe cap de locuitor și chiar un nivel bun al emisiilor de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor. Cu toate acestea, România este, ca în fiecare an, deficitară la politicile naționale și implicarea în politicile internaționale privind schimbările climatice, situându-se pe locurile 50 și 53 la acest capitol. Dacă implicarea guvernamentală ar fi una mai serioasă România ar fi putut să se situeze în primele 18 locuri cu performanță ridicată în privința luptei împotriva schimbărilor climatice.

CCPI-2018-Results-171113-2-A3-Version_embargo

Romania_CCPI_2018

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.