Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România – invitată de onoare în Columbia la Festivalul Internațional dedicat acrobaților pe picioroange!

0

Asociația Pe Picioroange în parteneriat cu Institutul Cultural Român va reprezenta România în Columbia, în cadrul proiectului “Prezență românească în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Encuentro Internacional de Zanqueros ”, proiect derulat cu sprijinul financiar al ICR (care asigură membrilor asociației transportul internațional cu avionul, pe ruta România – Bogota, Columbia – România), GYMBOdance Sport Center Sibiu, Kathrein România, Rotary Club Sibiu, Simpa Sibiu, Magazinul Pescarului Teo Sibiu.

Asociatia Pe Picioroange
Festivalul Encuentro Internacional de Zanqueros se desfășoară în perioada 14-17 August în Neiva, Huila (Columbia), reunind în fiecare an artiști din toate colțurile lumii, care caută să epateze prin acrobații efectuate exclusiv pe picioroange. România va fi reprezentată pentru prima dată, de-a lungul celor zece ediții ale Festivalului de către Asociația Pe Picioroange din Sibiu.

Spectacolul intitulat “Izvor de tradiții românești revărsat în ținutul columbian” va fi susținut de Carmen Stroia și Liviu Bledea. Cei doi actori ai Asociației Pe Picioronge vor contura un tablou al neamului românesc, prin datini, muzică și costume tradiționale care încununează istoria culturii noastre. Prin momente de teatru-dans pe picioroange, va fi înfățișat un univers autentic, plin de mister din care nu vor lipsi umorul și voia bună. Hrănitul animalelor din ogradă, veselia țăranului român, jocurile și chiuiturile, ritualurile de înmormântare și de încondeiere a ouălor sunt doar câteva imagini care vor fi aduse în fața spectatorilor înainte de a introduce în scenă cel mai sacru tezaur și anume drapelul României.

Festivalul Encuentro Internacional de Zanqueros este un eveniment unic care are un impact puternic asupra participanților datorită structurii. În afara abilităților de acrobație pe care trebuie să le stăpânească un artist invitat la acest Festival, este necesar să fie expresiv, să pună în valoare tradițiile țării din care provine deoarece se urmărește un schimb intercultural, să aibă o condiție fizică foarte bună. Asociația Pe Picioroange va participa în fiecare zi din Festival la câte o secțiune din program după cum urmează: parada de deschidere în care vor fi prezenți 1800 de artiști pe picioroange, spectacolul “Izvor de tradiții românești revărsat în ținut columbian”, proba de abilități și distracție în aer liber la categoria de grup, maraton de 12-15 km pe picioroange, prin deșert și munți, fotbal pe picioroange. Toate probele vor fi atent supravegheate și analizate de un juriu competent care vor acorda titulatura de Rege și Regină a Picioroangelor Internaționale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.