Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România găzduieşte Conferinţa Europeană de Microcreditare, ediţia 2012

0

România găzduieşte Conferinţa Europeană de Microcreditare, ediţia 2012

Cea de-a 9-a ediţie a Conferinţei Europene de Microcreditare va avea loc la Bucureşti, în perioada 8-9 noiembrie 2012.

Susţinută de Comisia Europeană, European Investment Fund, AIPPIMM, Fundaţia Post-Privatizare, Fondul Român de Contragarantare şi alte organizaţii de microfinanţare din Europa, conferinţa va avea loc la Bucureşti în perioada 8-9 noiembrie 2012, la Crowne Plaza Hotel şi va avea ca temă “Construirea unui sistem durabil de microfinanţare în Europa.”

Încercând să ducă mai departe succesul ultimei ediţii care i-a avut ca invitaţi speciali pe Comisarul European, László Andor, şi  pe Prinţesa Maxima a Olandei, European Microfinance Network (EMN), o entitate ce reuneşte un număr de 95 de organizaţii din sectorul de microfinanţare, a anunţat oficial perioada conferinţei de anul acesta, a cărei temă este dedicată sustenabilităţii sectorului de microfinanţare. Într-o Europa schimbată de noile provocări şi greutăţi  generate de criza economică, EMN consideră că prin obţinerea unui climat ecomonic favorabil dezvoltării iniţiativelor de business,  microfinanţarea va juca un rol important în modernizarea sectorului de protecţie socială şi sprijinirea dinamicii economiei, în special a IMM-urilor şi ocuparea forţei de muncă.

Vor fi două zile de conferinţe, workshopuri şi sesiuni de mese rotunde cu peste 350 de participanţi cu accent pe teme precum: microfinanţarea în Europa de Est şi lansarea programului Jasmine Help Desk.

Conferinţa va oferi o platformă unică de dezbateri şi de discuţii deschise pe tema  succesului mişcării Eastern Credit Union şi în special importanţa microfinanţării în România, precum şi importanţa acesteia în sprijinirea clienţilor din zona rurală şi din grupurile vulnerabile, în vederea dezvoltării durabile şi sustenabile în zona rurală.

În plus, ceremonia de premiere European Microfinance Award va fi organizată în timpul conferinţei. Ideea care fundamentează oferirea acestor premii este aceea de a promova dezvoltarea de noi practici în domeniul microfinanţării.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina dedicată conferinţei folosind linkul:  www.european-microfinance.org

Partenerii naţionali ai evenimentului sunt: UNCARSR, Patria Credit, Romanian-American Foundation şi Opportunity Microcredit România.

 

Despre EMN

European Microfinance Network (EMN) este vocea principală a furnizorilor de microfinanţare din Europa. Numărând 95 de organizaţii membre din toate statele Uniunii Europene, EMN promovează activ microfinanţarea ca instrument în lupt împotriva excluziunii sociale şi financiare. Angajamentul conferinţelor EMN, nivelul înalt al vizitelor ce implică schimb de experienţă, traininguri şi cercetări, toate acestea aduc împreună practicieni pentru a împărtăşi viziuni, experienţe şi lecţii învăţate de-a lungul activităţii lor în microfinanţare. Mai mult, EMN promovează cadre de reglementare îmbunătăţite pentru micro antreprenoriat şi ocuparea forţei de muncă prin lobby proactiv la nivel european.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.