România este invitatul de onoare la târgul Food Culture Europe de la Paris

0

Paris, octombrie 2011: România își etalează bogăția culinară și rafinamentul vinurilor la festivalul Food Culture Europe

România savuroasă: o săptămână de festival gastronomic la Paris

România își etalează bogăția culinară și rafinamentul vinurilor la festivalul Food Culture Europe, desfăşurat în perioada 11-16 octombrie 2011, pe Esplanade des Invalides din Paris. Prezenţa României este organizată de Institutul Cultural Român de la Paris.

Sursa: icr.ro

Nely Matran, Maestru în Arta Culinară și membră a Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, va susține patru «Ateliere ale gustului». În cadrul atelierelor rețetele pregătite vor fi explicate, iar la final invitații vor gusta bucatele. Oenologul Luiza Plugaru va anima degustările de vinuri românești. Participă: cramele Rotenberg, Cotnari, Jidvei şi Vinarte.

Expoziția «Savori românești – gastronomie și vin», realizată de ICR Paris pe baza documentelor de istorie gastronomică românească oferite de Arhivele Naționale va fi prezentată în standul principal al festivalului. Chez Miha, magazin românesc din Paris, asigură prezentările gastronomice la standul României, iar Petre Zele şi ansamblul său de la Cluj-Napoca acompaniază această desfășurare de forțe gastronomice.

România este invitatul de onoare al acestei ediţii a târgului Food Culture Europe. La această primă ediție pariziană a festivalului mai participă Anglia, Belgia, Franța, Polonia și Spania. Esplanade des Invalides/ Esplanada Invalizilor este unul dintre cele mai frecventate locuri din capitala Franței, atât de parizieni cât și de turiști. Organizatorii festivalului așteaptă aproximativ 90 000 de participanți la această ediție. Toate degustările la standul României sunt organizate în regim de gratuitate.

ICR Paris este partener în organizarea festivalului Food Culture Europe, alături de Primăria Parisului, Senatul Francez, Uniunea Comercianților Industriali și Furnizorilor de Servicii din arondismentul 7 (UCIAP), și Ambasadele și institutele culturale străine ale țărilor participante. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Turismului au sprijit ICR Paris în organizarea acestui eveniment.

Detalii: http://www.foodcultureeurope.eu/paris2011

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează