Romania e reprezentata la Campionatul Mondial Universitar de Baschet 3×3 din Serbia

0

A început Campionatul Mondial de Baschet 3×3 din Kragujevac, Serbia, care se desfășoară până în 19 iulie. România are 4 echipe ce reprezintă cu mândrie țara. Două dintre acestea, Universitatea Lucian Blaga Sibiu şi Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir Bucureşti, sunt câştigătoarele Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3×3 organizat de Student Sport, iar celelalte două sunt trimise de către Federaţia Română de  Baschet.

Fetele și băieții s-au întâlnit la Timișoara, unde timp de trei zile au făcut ultimele antrenamente, sub coordonarea kinetoterapeutuluiAlexandru Lefter și a antrenorului CCS Iași, Gabriel Clapon.

Aseară a avut loc festivitatea de deschidere și defilarea echipelor. Brazilia și Australia nu s-au prezentat, ceea ce face mai ușoară calificarea pentru fetele noastre. Meciurile debutează astăzi și pot fi urmările prin livestream pe site-ul oficial al competițieiwucbasketball3on3.com.

Meciuri 11 iulie băieți:
20:00 Universitatea Lucian Blaga Sibiu vs Israel
20:00 Selecționata FRB vs Ungaria

Meciuri 11 iulie fete:
22:00 Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” București vs Ungaria 1
22:00 Selecționata FRB vs Ungaria 2

Loturile naționale se găsesc pe www.studentsport.ro, unde jucătorii și antrenorii au acordat interviuri de la fața locului. Pagina de Facebook Student Sport s-a umplut de încurajări din partea colegilor, prietenilor și jucătorilor profesioniști. Printre ei se numără șiClaudiu Fometescu, care le-a transmis gânduri bune:

Le doresc să fie la fel de luptători cum îi știu eu. I-am văzut pe băieții de la Sibiu și i-am remarcat la turneul final din Piața George Enescu. Îi încurajez pe toți pentru că au nevoie, am participat și eu la campionate universitare și stiu cât de important e să simtă că cineva îi susține de acasă. Baftă tuturor!”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează