Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania are primul centru cultural independent afiliat Trans Europe Halles – A M B A S A D A din Timisoara

0

Pe 1 noiembrie 2014, acum fix 2 ani, initiatorii proiectului au primit cheia fostei sectii de design si prototipuri din cadrul fabricii de palarii – PALTIM – unul din brandurile locale valoroase. Aici s-a nascut  A M B A S A D A – centru cultural independent, intreprindere sociala si spatiu de intalnire si lucru pentru comunitatea creativa si non-profit.

capture

Cu o suprafata de 300 de metri patrati, A M B A S A D A a gazduit in mai putin de 2 ani de functionare peste 1400 de evenimente, intalniri, ateliere, spectacole, concerte, expozitii, lansari de album sau de carte, sesiuni de consultanta pentru ong-uri la inceput de drum si multe altele.

“Pentru noi este coplesitor si imbucurator sa facem acest bilant periodic de actiuni ce au loc in A M B A S A D A  pentru ca ne da putere sa continuam munca aici. Relevanta acestui spatiu este data de toata aceasta activitate si de oamenii frumosi pe care ii reuneste si ii motiveaza sa continue sa actioneze, sa aduca o schimbare in bine si sa aibe acest impact pozitiv in comunitatile lor, fiecare in nisa in care actioneaza. Faptul ca in reteaua Trans Europe Halles am gasit atat de multe exemple similare cu al nostru (atat ca si mod de functionare, impact, dar si probleme si greutati) si am fost validati in acest weekend la Verona ca primul centru afiliat din Romania, nu poate decat sa ne bucure si sa ne impulsioneze sa facem o treaba si mai consistenta. Deja ne-am intors cu idei de proiecte pe care le vom implementa in 2017 si 2018.“ [Andreea Iager-Tako | Fondator A M B A S A D A]

 

“Incepand de astazi avem 90 de membri si asociati in 30 de tari din Europa si ne bucuram foarte tare sa primim A M B A S A D A din Timisoara, Romania, ca si primul centru cultural membru din Romania in Trans Europe Halles. Suntem siguri ca vom incepe o colaborare de succes, conectand astfel Timisoara si Romania la o retea europeana de generatori culturali de schimbare. Impartasim cu A M B A S A D A aceleasi valori si generand o munca importanta si relevanta atat pentru comunitatea locala cat si pentru industria creativa, suntem nerabdatori sa o includem in proiectele acestei comunitati internationale valoroase.” [José Luis Rodríguez | T.E.H. Communications Director]

Istoria A M B A S A D A :

Dupa doua editii de PLAI, adica in 2007, ne-am dat seama ca ne dorim sa continuam si sa marim impactul urmarit in cele 3 zile de festival prin crearea unui spatiu care sa incurajeze colaborarea intre organizatii, bresle, meserii, pasiuni, oameni, un spatiu care sa actioneze ca si locatie-resursa pentru munca, sedinte si evenimente, o atmosfera care sa starneasca si sa hraneasca creativitatea si initiativa, cu o doza mare de curaj si optimism, dar sustenibile cu realism si responsabilitate.

Abia in 2014 am prins curajul sa actionam concret in a transforma si acest proiect in realitate. Avem norocul de a avea alaturi un partener cultural PLAI care ne-a sustinut si impulsionat, NESsT, dar si o organizatie noua prietena, Civitas. Impreuna am inceput aventura unei intreprinderi sociale intr-un spatiu de care ne-am indragostit si care a trait o reconversie culturala. Alaturi de partenerii nostri am creat locuri de munca pentru 6 persoane care fac parte din categorii vulnerabile, oferindu-le astfel nu numai oportunitati de certificare si crestere profesionala, cat experienta unui mediu creativ bogat, care te face si te ajuta sa contruiesti.

Cu facilitati si servicii gratuite pentru mediul creativ si non-profit, A M B A S A D A gazduieste in egala masura ONG-uri, freelanceri, artisti, oameni pasionati si companii, sa puna la cale un proiect, un eveniment sau sau o simpla iesire la cafea.

A M B A S A D A inseamna:

  • Cafenea si Bistro impletite cu dorinta de munca intr-un spatiu de co-working,
  • Sala de sedinte, training-uri si transformat proiecte in planuri marete,
  • Sala de evenimente care gazduieste intre 100 si 300 de persoane,
  • Spatiu pentru consultari concrete pe proiecte culturale,
  • Retea care creaste organic prin intermediul comunitatii creative.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.