România a obținut o medalie de aur, patru de argint și una de bronz!

0

Olimpiada Internațională de Matematică,
4 – 16 iulie 2015, Chiang Mai, Thailanda

România a obținut o medalie de aur, patru de argint și una de bronz

În perioada 4 – 16 iulie se desfăşoară la Chiang Mai, Thailanda, a 56-a Olimpiadă Internațională de Matematică (IMO). Anul acesta au participat un număr de 104 țări și 577 elevi.
imo2

Toți cei șase elevi ai echipei României au obținut medalii:
• Medalia de aur: Simona Diaconu de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolventă de gimnaziu din localitatea Tecuci, județ Galați);

• Medalii de argint: Theodor Andrei Andronache de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Sinești, județ Vâlcea), Marius Ioan Bocanu I.L. de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Pitești, județ Argeș); Ciprian Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București și Ştefan D. W. Spătaru de la Liceul Internațional de Informatică din București;

• Medalia de bronz: Andrei Bogdan Puiu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galați.

Clasamentul (neoficial) al competiției a fost dominat de S.U.A. și țările asiatice. Primele 20 poziții au fost ocupate de: S.U.A. (185 puncte), Republica Populară Chineză (181 puncte), Republica Coreea (161 puncte), Republica Populară Democratică Coreeană (156 puncte), Vietnam (151 puncte), Australia (148 puncte), Iran (145 puncte), Federația Rusă (141 puncte), Canada (140 puncte), Singapore (139 puncte), Ucraina (135 puncte), Thailanda (134 puncte), România (132 puncte), Franța (120 puncte), Croația (119 puncte), Peru (118 puncte), Polonia (117 puncte), Taiwan (115 puncte), Mexic (114 puncte) și Ungaria (113 puncte).

imo 2015

IMO este cea mai prestigioasă dintre toate olimpiadele internaționale de științe. IMO se adresează elevilor de liceu și se organizează în fiecare an în luna iulie, în altă țară. Prima Olimpiada Internațională de Matematică a avut loc în România, în anul 1959, fiind inițiată de Societatea de Științe Matematice din România, cu participarea a 7 țări: Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, Republica Democrată Germană, România, Ungaria și Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS). În prezent, peste 100 de țări, de pe 5 continente participă la IMO.
Delegaţia României a fost însoţită de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Științe Matematice din România, conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti și profesor Mihail Bălună de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București.

Olimpiada Internațională de Matematică este susținută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Internațională de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România, cu sprijinul minunaților noștri sponsori, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Felicitări echipei României pentru medaliile obţinute!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează