Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România a câștigat turneul internațional de dezbateri din Londra!

3

România a câștigat turneul internațional de dezbateri SOAS IV din Londra!

foto 2
În weekendul 19-20 octombrie, echipa formată din Radu Țigănaș (23 de ani) și Șerban Pitic (25 de ani) a câștigat turneul internațional de dezbateri academice pentru studenți SOAS IV, categoria ESL (English as a Second Language) organizat anual la Londra. În clasamentul pe vorbitori, Șerban Pitic a ocupat locul întâi, iar Radu Țigănaș locul al doilea.

Turneul s-a desfășurat pe parcursul a cinci runde de dezbateri pe moțiuni precum:
R1: Acest Parlament i-ar interzice oricui a ispășit o pedeapsă cu închisoarea de doi sau mai mulți ani să candideze pentru vreo funcție publică.
R2: Acest Parlament consideră că orașele-stat sunt unități statale mai bune decât țările.
R3: Acest Parlament ar interzice terapia de reconversie a persoanelor de orientare homosexuală în persoane de orientare heterosexuală (luând în considerare că terapia are șanse de reușită de 10%).
R4: Acest Parlament consideră că nu ar mai trebui efectuate cercetări pentru crearea robotului letal perfect autonom.
R5: Acest Parlament consideră că dreptul la proprietate intelectuală ar trebui să expire la moartea artistului/autorului.
Finala a decis câștigătorii dintre două echipe din Leiden (Olanda), una din Aberstwyth, Marea Britanie și echipa României și a avut drept temă de dezbatere: Acest Parlament consideră că Uniunea Europeană ar trebui să prioritizeze măsurile de combatere a șomajului în detrimentul celor de austeritate.

Formatul de desfășurare a turneului a fost British Parliamentary, comun tuturor competițiilor studențești, în fiecare meci înfruntându-se patru echipe simultan. În total, evenimentul a reunit aproximativ 50 echipe din toată lumea, membrii acestora fiind debateri experimentați, care practică dezbaterile încă din timpul liceului.

“Ne mândrim cu această reușită și sperăm să continuăm seria rezultatelor pozitive și în cadrul Campionatului Mondial din luna decembrie. Titlul de campioni ne bucură și ne dă speranțe în același timp pentru evoluția noastră ca echipă și a României ca jucător în lumea internațională a dezbaterilor.”, au declarat cei doi tineri după câștigarea titlului.

Atât Șerban Pitic, cât și Radu Țigănaș, practică dezbateri în cadrul clubului ARGO Uni, deschis de Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO) printr-un parteneriat cu Universitatea din București. Șerban Pitic și Radu Țigănaș activează în lumea dezbaterilor de zece ani, în cadrul clubului ARGO Ploiești, respectv Central Debate Club București, ambele cluburi fiind membre ARDOR Muntenia.

Despre ARGO
Asociația Română pentru Gândire și Oratorie este o organizație non-profit axată pe cursuri de debate pentru elevi și studenți. Cu o experiență de 19 ani, ARGO este cel mai vechi club de debate cu tradiție neîntreruptă din România. Printre rezultatele obținute se numără: campioni europeni (2008), campioni mondiali (1995-1998, 2001), vice-campioni mondiali (2010), locul III la campionatul mondial (2012, 2013), campioni internaționali (2013).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.