Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Români și migranți spun deopotrivă: SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim !

0

De vreme ce în România ar putea ajunge, în lunile următoare, circa 2.000 de migranți noi, relocați din alte state europene, îmbunătățirea politicilor de integrare a migranților devine o necesitate. Barometrul integrării imigranților 2015 arată că, în general, românii sunt primitori cu străinii, dar sunt puțin informați cu privire la numărul acestora, țările din care provin, obiceiurile ori cultura lor.

afis_SALUT

Fundația ICAR, organizație cu vastă expertiză în lucrul cu migranții, și Muzeul Național al Țăranului Român lansează astăzi un proiect prin care vor construi noi punți de cunoaștere între români și migranții care trăiesc în România.
Proiectul SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim încearcă să spargă bariere de cunoaștere și prejudecată și să aducă împreună cele două grupuri în jurul unor valori comune precum toleranța și înțelegerea multiculturală, respectarea drepturilor omului, echitate și nediscriminare. Observând, cunoscând și gustând din tradițiile și manifestările culturale ale altor popoare, românii vor putea descoperi valorile și frumusețile lumii acestora, dincolo de stereotipuri.

SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și are o durată de opt luni (1 iulie 2015 – 29 februarie 2016). Proiectul urmărește, pe de o parte, sensibilizarea publicului larg cu privire la problematica azilului și a migrației, iar pe de altă parte, promovarea incluziunii sociale a migranților și a înțelegerii multiculturale între români și migranți, prin încurajararea participării active a acestora la activități multiculturale.

În cadrul proiectului, vor fi organizate proiecții de filme artistice și documentare cu și despre migranți, un târg multicultural, trei ateliere de meșteșuguri cu specific, susținute de migranți, și un concurs de presă pe teme legate de migrație, cu premii în valoare de 2.200 de euro.

Proiectul are o durată de opt luni (1 iulie 2015 – 29 februarie 2016) și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Bun venit în lumea migranților din România!

Resurse:
http://www.icarfoundation.ro
http://www.muzeultaranuluiroman.ro

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a Fundatiei ICAR, dar și pe pagina de Facebook a proiectului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org.

PARTENERI DE PROIECT

Fundația ICAR acordă gratuit, de peste 20 de ani, servicii medicale, psihologice, sociale și consiliere juridică victimelor torturii, relelor tratamente și încălcării drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt foști deținuți politici, refugiați, solicitanți de azil, migranți fără documente și alți migranți.

Prin acordarea de servicii gratuite pentru grupuri vulnerabile, persoane marginalizate, victime ale incalcarilor flagrante ale drepturilor omului, Fundatia ICAR contribuie la consolidarea democratiei.

Muzeul Național al Țăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional aflat sub autoritatea Ministerului Culturii. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicațiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.