Romance in expeditie pe Denali, cel mai inalt varf din America de Nord!

0

Denali este cel mai inalt varf din America de Nord cu o inaltime de 6194m. Face parte din “Seven Summits” cele mai inalte varfuri de pe cele 7 continente. Dupa Everest este considerat unul dintre cele mai dificile.

Dificultatea acestui munte este data in primul rand de pozitia sa geografica, aproape de Polul Nord. De aceea temperaturiles sale sunt extreme ( -40, -60 grade) de multe ori depasind temperaturile inregistrate pe muntii de 8000 de metri.

Thea Vid, prima Romanca pe Denali, este alaturi de Claudia si Ioana

“M-am bucurat nespus de mult cand am auzit ca doua fete de-ale noastre si-au urmat inima pana pe cele mai departe creste din lume si sper sa fie primite cu bratele deschise de acest gigant singuratic…
Imi aduc aminte de vremea capricioasa de pe Denali, si noi am stat blocati in cort timp de 10 zile. Am avut 2 nopti temperaturi pana la -35 de grade, nopti in care nu am putut dormi din cauza picioarelor inghetate…Viscol atat de puternic incat mersul la buda mi se parea cel mai dificil lucru posibil… thea_denali_storm Astfel de perioade te cam trag in jos psihic, dar daca raman optimiste, soarele intotdeanu va iesi de dupa nori…In schimb am avut noroc de vreme extraordinara in ziua de varf, cu nori josi si fara vant. Le doresc din tot sufletul tuturor o astfel de zi de varf.
Thea Vid
Mai in gluma mai in serios se spune ca escaladarea Everestului este un bun antrenament pentru a escalada Denali ” Harry Kikstra Rucksack Pocket Guide
Claudia Damoc are 33 de ani si este din Brasov. Este pasionata de fotografie, escalada, snowboarding si mountainbiking, are la activ ascensiuni de vara si de iarna in muntii din Romania. Expeditiile la mare altitudine au inceput in 2008, cand a urcat pe cel mai inalt varf din Mexic, Pico de Orizaba 5636m. In 2009, alaturi de Ioana, a escaladat cel mai inalt varf din Europa, Elbrus 5642m.

Ioana Molnar este din Oradea, are 26 de ani si are ca si pasiuni: escalada, scufundarile si calatoriile. A realizat mai multe ascensiuni de vara si de iarna in Romania. Aventurile montane la mare altitudine au inceput in 2008 cand a cucerit cel mai inalt varf al continentului african – Kilimajaro de 5895m. Tot in 2008 Ioana a atins 6000 de metri pe cel mai inalt varf din America de Sud -Aconcagua de 6962m. In 2009, alaturi de Claudia, a escaladat cel mai inalt varf din Europa, Elbrus 5642m.
Citeste povestea pe alaska.shareyes.org

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează