Roma: “MUSICA PER LA VITA” Concert caritabil #NoiFacemUnSpital

0

“MUSICA PER LA VITA”

Concert caritabil

25 ianuarie 2020 ora 19:30

Roma, Basilica San Vitale, via Nazionale 194

#NoiFacemUnSpital

Comunicat de presă

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, ora 19:30, sub patronajul Comisiei de Cultură a Vaticanului, al Ambasadei Romaniei in Italia, al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și al Accademia di Romania in Roma, asociația culturală româno-italiană PROPATRIA din Roma în colaborare cu asociația “DĂRUIEȘTE VIAȚĂ” din Bucuresti, organizează la Basilica San Vitale, în inima Cetății Eterne, concertul caritabil MUSICA PER LA VITA (MUZICĂ PENTRU VIAȚĂ), susținut de muzicienii Raffaele Carpino (Chitară Clasică) și Marco Musco (Vioară / Viola).

Concertul este realizat în sprijinul proiectului #NoiFacemUnSpital, pentru construcția și dotarea PRIMULUI SPITAL de Oncologie și Radioterapie pediatrică, realizat in România, exclusiv din donații și sponsorizări. Până în prezent, peste 4.000 de companii și peste 300.000 de donatori individuali s-au alăturat proiectului.

În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii treizeci de ani, asociația Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica primul spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România.

Asociația culturală româno-italiană PROPATRIA din Roma s-a alăturat acestei cauze și este onorată să facă parte din marea „familie” a susținătorilor acestui important proiect umanitar, realizat în România.

Lansăm această provocare către întreaga comunitate de români din Italia și din diaspora, care a răspuns mereu cu inima deschisă și, de asemenea, prietenilor noștri italieni care ne sunt alaturi și care de-a lungul timpului au reușit să facă o virtute din a darui.

Pentru donațiile care susțin această inițiativă umanitară importantă se vor putea achiziționa unul sau mai multe vouchere în valoare de 10 € care vor putea fi cumpărate la intrarea în sala de concert.

La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic și pentru a asigura tratament multidisciplinar.

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de condiții decente de tratament, asta implicând saloane cu toalete separate, toate compartimentele necesare în etapele tratamentului, precum și spații creative de joacă.

Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în incinta spitalului Marie Curie din București. Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice.

Birou de presa

Tel. 366/898 63 79,

E-mail :  info@propatriavox.it

www.propatriavox.it

https://www.facebook.com/propatriavox?fref=ts

https://www.daruiesteviata.ro/sms-8844-spital

https://www.daruiesteviata.ro

PROGRAM CONCERT 25 GENNAIO 2020

CHITARA & VIOARA(VIOLA)

RAFFAELE CARPINO (CHITARA)

MARCO MUSCO (VIOARA si VIOLA)

NICCOLO’ PAGANINI (1782 – 1840) –   CANTABILE                                                                              

JOSEPH KUFFNER (1776 – 1856) – SERENATA OP. 68 

(Andante con 7 Variazioni)

JACQUES IBERT (1890 – 1962) –   ENTR’ACTE

(Allegro vivo)

NICCOLO’ PAGANINI (1782 – 1840)SONATA N. 1 DAL CENTONE DI SONATE

(Introduzione Larghetto – Allegro Maestoso –

Rondoncino Allegro)

FERNANDO MILLET (1956 -) –    MILONGA FINAL                                                             

(Andante mesto)

NICCOLO’ PAGANINI (1782 – 1840) –   SONATA OP. 3 N. 6

(Andante – Allegro vivo)

ERIK MARCHELIE (1957 -)     –   TANGO

(Lento – Allegro)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.