Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roche România publică pentru al doilea an consecutiv, Raportul de Implicare în Comunitate

0

În premieră, raportul include proiectele susținute de toate diviziile Grupului Roche prezente în țara noastră

Pentru al doilea an consecutiv, Roche România a publicat raportul de implicare în comunitate al companiei, în cadrul căruia sunt detaliate proiectele de implicare socială desfășurate în anul 2017 de toate diviziile Grupului Roche prezente în România: Divizia de Farmaceutice, cea de Diagnostic și Diabetes Care.

Proiectele de implicare în comunitate, sprijinite de Roche în România includ:

  • 31 de campanii de prevenție și educație pentru sănătate, desfășurate împreună cu asociații de pacienți și organizații non-guvernamentale

  • Peste 21.500 de teste de diagnostic și investigații medicale, oferite gratuit pacienților, pentru diagnosticarea unor boli cronice grave

  • Educație profesională în domeniul sănătății, prin intermediul a aproximativ 900 de colaborări cu profesioniști din domeniul sănătății, laboratoare, clinici și spitale, atât din mediul public, cât şi privat

  • Proiecte caritabile pentru sprijinirea educației copiilor din zonele defavorizate.

Sumele totale acordate acestor proiecte de către Roche România în 2017 s-au ridicat la peste 11 milioane lei. Raportul este public și poate fi consultat aici.

Cea mai mare parte a acestor sume, respectiv 62%, a fost dedicată testelor gratuite oferite pacienților pentru diagnosticarea corectă a unor boli cronice precum hepatitele virale, cancerul de sân, cel de col uterin, cancerul pulmonar, limfoamele, TBC și altele. Aceste teste sunt obligatorii, conform ghidurilor de tratament în vigoare, însă o parte nu sunt compensate, ceea ce îngreunează accesul pacienților la un diagnostic corect și rapid.

Campaniile de prevenție și educație pentru sănătate au reprezentat 12% valoarea proiectelor de implicare în comunitate și au vizat peste 30 de inițiative menite să crească gradul de conștientizare al importanței prevenției pentru sănătate. Domeniile în care organizațiile neguvernamentale și asociațiile de pacienți au desfășurat campanii susținute de Roche acoperă în principal zona oncologiei dar și alte arii precum boli autoimune, boli infecțioase, boli ale sistemului nervos central sau diabet.

Angajamentul pentru educația profesională în domeniul sănătății a continuat și în 2017, sub forma facilitării accesului la informaţiile prezentate în cadrul evenimentelor ştiinţifice, publicaţiilor de specialitate sau sub forma granturilor pentru participarea în echipe internaţionale multidisciplinare de cercetare. Mai mult de 700 de specialiști şi peste 200 de laboratoare, clinici, spitale, atât din mediul public, cât şi privat au luat parte la aceste proiecte.

Ne bucurăm că în ultimii ani am devenit un partener de încredere, pentru sănătatea românilor. Am continuat să ajutăm și în 2017, iar poate cea mai bună dovadă în acest sens sunt cei peste 30.000 de români care au beneficiat direct de proiectele și campaniile de prevenție și educație pentru sănătate pe care le-am susținut”, a declarat Martine Draullette, Director General Roche România.

Contribuția Roche România la sectorul de sănătate în anul 2017 a însemnat însă și parteneriate și colaborări cu 161 de spitale, 67 de clinici, institute și laboratoare de specialitate și 1.065 de farmacii precum și 110 milioane de lei plătiți către sectorul public de sănătate, prin taxa clawback.

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. Treizeci de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută nouă ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2017 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2017, Roche a investit 10,4 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 53,3 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă. Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.