Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RIUF | Surse de finantare si burse pentru tinerii romani care cauta un program de licenta sau masterat

0

Posibilități de finanțare pentru tinerii care vor să studieze în străinătate

Independenți și de ce mai multe ori pragmatici, tinerii din generația Z sunt hotărâți să-și construiască parcursul educațional conform propriului set de valori. Din acest motiv, nu e de mirare că în fiecare an, peste 11.000 de tineri aleg să meargă la studii în străinătate, fiind motivați de mediul academic internațional, de latura practică a cursurilor și de oportunitățile de dezvoltare pe care le pot accesa.

Surse de finanțare și burse pe care le pot accesa tinerii din generația Z

La o primă vedere, taxele mari de școlarizare pot reprezenta un impediment pentru un tănăr care își dorește să urmeze o facultate în străinătate. E bine de știut însă că există surse de finanțare care pot acoperi integral sau doar o parte din cheltuielile și taxele de școlarizare pentru licenţă şi masterat, așa cum e cazul împrumuturilor guvernamentale din Olanda sau Marea Britanie, unde tinerii pot rambursa banii doar în momentul în care sunt angajați și câștigă un anumit venit anual. În plus, există universități britanice care sprijină studenții români, participând în fiecare an la RIUF-Romanian International University Fair și oferind burse de studiu special create pentru aceștia. De exemplu, University of Greenwich oferă burse de până la 3.000 de lire pentru rezultate peste 9 la examenul de bacalaureat.

În alte țări, tinerii nu au nevoie de un împrumut deoarece studiile sunt gratuite (Norvegia, Suedia, Danemarca) sau percep taxe mici (Germania, Franța, Grecia).

Fond de burse de 1.500.000 de euro și credite educaționale pentru studenții români

Serviciul german DAAD, prezent și în acest an la târgul internaţional de universități RIUF, are programe de burse variate pentru instituțiile de învățământ superior din România (studenți, absolvenți, profesori universitari, cercetători, parteneriate instituționale), în valoare totală de 1.500.000 Euro.

Mai mult decât atât, tinerii pot accesa credite educaționale prin intermediul FINS. Cei care doresc să urmeze un program de masterat în străinătate pot primi finanțare de până la 18.000 de euro, care să acopere taxe de școlarizare și cheltuieli lunare. Procesul de evaluare pentru eligibilitate este bazat pe evaluarea dosarului de admitere la universitate, iar rambursarea banilor începe doar după ce tinerii găsesc un job stabil.

Număr record de țări reprezentate la un eveniment educațional din România

În luna martie, reprezentanți din peste 18 țări vor fi prezenți la o nouă ediție RIUF-Romanian International University Fair în Bucureşti (17-18 martie), Cluj Napoca (20 martie), Iaşi (22 martie), Braşov (24 martie). Este vorba despre universități și instituții educaționale din Singapore, Italia, Elveția, Franța, Germania, UK, România sau SUA, care pun la dispoziția participanților informații esențiale despre programe de studiu, condiții de admitere, surse de finanțare și oportunități de dezvoltare pe care le pot accesa. Pentru a participa la RIUF, cei interesați sunt încurajați să intre pe www.riuf.ro și să completeze formularul de înregistrare.

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii romani în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro.

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.