Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ringhel, principalul furnizor de software din România ce se adresează industriei de energie electrică și gaze a câștigat competiția CEE Startup Challenge 2020

0

BUCUREȘTI, 4 august 2020 – Ringhel, principalul furnizor de software din România ce se adresează companiilor care activează în industria de energie electrică și gaze s-a clasat pe locul 1 la cea de-a cincea ediție a CEE Startup Challenge, o competiție organizată de platforma internațională Vestbee.com, prin care investitorii și corporațiile se pot conecta cu startup-uri remarcabile din Europa Centrală și de Est.

Din sutele de startupuri europene care s-au înscris în competiție, Ringhel a câștigat locul 1 în categoria Best Impact Startup.

Mihai DÂRZAN, CEO Ringhel „Sunt recunoscător și onorat pentru primirea acestei distincții, la care au concurat alte 900 de companii europene. Acest lucru arată că eforturile noastre se îndreaptă în direcția corectă și facem toate demersurile necesare pentru a schimba modul în care software-ul este creat și livrat în întreaga lume.”

Lansată în 2014, compania Ringhel a crescut nivelul de digitalizare a companiilor de energie electrică și gaze, prin software de tip ERP și CRM de înaltă calitate, ajutându-le astfel să-și gestioneze întregul flux de business prin procese inovatoare bazate pe automatizare. Soluțiile software Ringhel sunt concepute astfel încât să permită companiilor de energie și gaze să se adapteze cu ușurință noilor cerințe și reglementări din piață și să-și gestioneze activitățile 360 grade, evitând cât mai mult intervenția și erorile umane.

Ringhel, premiată la nivel național și internațional

În ultimii ani, Ringhel a primit mai multe premii și distincții datorită soluțiilor inovatoare și personalizate care vin în sprijinul companiilor de energie și gaze. Anul trecut, compania Ringhel a câștigat competiția Startup Europe Summit, iar anul acesta, Ringhel a fost desemnată “Technology Provider of the year”, pentru piața de energie din România.

Valoarea companiei Ringhel se ridică la 7 milioane de euro

În prezent, compania Ringhel este estimată la o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, având potențialul de a-și crește rapid valoarea prin lansarea PROCESIO, cea mai recentă tehnologie a companiei de software.

PROCESIO este gândită ca o platformă de tip Saas No-Code și se adresează angajaților fără abilități de programare, permițându-le acestora să asambleze componente software ready-made, pentru a crea aplicații noi care să ajute la eficientizarea activității individuale, la nivel de departament sau organizație. În acest mod, companiile se pot adapta rapid la schimbările pieței, ținând cont de constrângerile de securitate și politicile IT și își pot eficientiza costurile folosind resursele umane existente.

Sistemul low-code/no-code în baza căruia operează platforma PROCESIO înglobează atât noua viziune a fondatorilor Ringhel, cât și tendințele globale care vor contura viitorul industriei software ce se confruntă în prezent cu o lipsă acută de resurse umane.

La jumătatea lunii iulie, Ringhel a atras pentru PROCESIO o investiție de tip SEED de 550.000 de euro, prin intermediul platformei de equity crowdfunding Seedblink, într-un timp record de 3 zile. În plus, alți noi investitori sunt dispuși să investească în tehnologia PROCESIO, ducând astfel runda de finanțare la 650.000 de euro.

Finanțarea SeedBlink va permite companiei să continue dezvoltarea proiectului PROCESIO într-un ritm rapid și să pregătească lansarea comercială programată pentru martie 2021.

Mai mult, Ringhel își propune să facă o investiție de serie A în ianuarie 2021 și se așteaptă să atragă 3 milioane de euro, plan care va crește și potențialul companiei de a deveni unicorn.

Portofoliul actual de clienți al companiei include peste 50% din furnizorii de energie electrică și 20% din furnizorii de gaze activi pe piața românească, printre care CEZ, E.ON, ENGIE, Lukoil, MET România Energy, Restart Energy și mulți alții. În 2018, Ringhel a intrat pe piața din Serbia și în prezent intenționează să se dezvolte și pe alte piețe europene, pentru a deveni una dintre primele alegeri în ceea ce privește softurile de tip ERP și CRM în Europa și SUA.

Ringhel și-a început activitatea în anul 2014 pentru a oferi solutii software inovatoare B2B în scopul creșterii performanței companiilor care activează în industria de electricitate și gaze. Compania de software Ringhel a crescut și și-a îmbunătățit constant activitatea, astfel încât să aducă valoare adăugată clienților săi, prin simplificarea proceselor și accelerarea transformării digitale cu ajutorul unor soluții inovatoare remarcabile adresate unor nevoi specifice din industrie.

Vestbee.com este cea mai mare platformă online de conectare între startapuri și acceleratoare de business din regiunea CEE, susținută de comunitatea globală de fonduri de investiții, corporații, business angels și companii precum Amazon, HubSpot, InnoEnergy, Engie, Credo Ventures, Next Road Ventures, Tera Ventures, EIT Digital sau SABIC. Fiind pionieri la nivel regional în ce privește evenimentele online dedicate startupurilor, Vestbee găzduiește CEE Startup Challenge și Scaleup Challenge, cele mai mari competiții 100% online din Europa Centrală și de Est.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.