Rezoluția Cercetașilor în Parlamentul European

0

800 de tineri cu vârste între 14 și 17 ani, participanți în cadrul You’re Up au fost deputați pentru o zi și au elaborat și adoptat o rezoluție pentru Europa de Mâine în cadrul Parlamentului European de la Strasbourg. Printre temele abordate se regăsesc: democrația, drepturile omului, solidaritatea, cultura și sustenabilitatea.

Rezoluția Cercetașilor în Parlamentul European_01

Din partea României a luat cuvântul Marius Duval, explorator în cadrul grupului de cercetași “Centrul Local Roșu” din București:

A fost o mare responsabilitate și o experiență unică! A fost prima dată când am vorbit în fața a 800 de oameni și totul a mers bine, deși am fost un pic emoționat la început. Sunt mândru că am putut face asta.

Din cadrul rezoluției privind viața democratică, pe care am prezentat-o, consider că un aspect foarte important este susținerea tinerilor în organizarea de discuții și dezbateri pentru a promova importanța votului. În cadrul grupului de cercetași din care fac parte deciziile se iau în mod democratic, pe baza de vot, dar mi-ar plăcea ca peste tot acesta să fie folosit. Votul privind rezoluția pentru Europa de Mâine este foarte important pentru noi, cercetașii sunt adevărați actori ai cetățeniei europene.>

Jamboreea exporatorilor din Europa – You’re Up este cel mai mare eveniment european dedicat tinerilor cu vârste între 14 și 17 ani și a avut loc în perioada 16 – 23 iulie la Strasbourg în Franța. Evenimentul a reunit 15.000 de tineri din 29 de țări. România a fost reprezentată de 82 de cercetași din 16 grupuri ale organizației.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.