Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Revoluția aplicațiilor mobile în marketing, vânzări și HR

0

Autor: Elena Badea, Managing Partner, Valoria Business Solutions

Pandemia este o povară greu de suportat, atât pentru oameni cât și pentru companii. Cu toate acestea anumite domenii de activitate prosperă. Aplicații de livrare mâncare la domiciliu, servicii de curierat sau comunicații online ne fac viața mai suportabilă și marchează epoca lui “adu-mi, dacă vrei să cumpăr.”

În condițiile în care, conform rapoartelor ANCOM, traficul total de internet mobil a crescut cu 12% în primul semestru al anului 2020, în mediul de business categorii întregi de aplicații mobile facilitează colaborarea în echipă sau cu partenerii de afaceri, transformă modul în care facem managementul de proiect și cresc eficiența.

Ca să-și rezolve problemele din financiar, relații cu clienții, marketing sau HR companiile au apelat la aplicații pentru comunicare (inclusiv chatboți), raportare de management, sau instruirea angajaților.

Un studiu realizat anul trecut arată că, în 2020, 46% din bugetele de marketing au fost redirecționate către rețelele de socializare și dispozitivele mobile. Dintre companiile care au făcut această redirecționare, 30% au folosit bugetele pentru a dezvolta aplicații pe mobil.

În contextul transformărilor continue în recrutarea și instruirea angajaților, pentru a le crește adaptabilitatea și a le scădea rezistența la schimbare, aplicațiile mobile au devenit o necesitate deoarece aduc soluții eficiente în acest sens.

Recrutarea mobilă nu funcționează doar în la nivel de stocare, evaluare și gestionare a CV-urilor. Sistemele mobile de recrutare sunt concepute pentru a le permite candidaților, managerilor și recrutorilor să facă o treabă mult mai bună. Aplicațiile interactive le permit candidaților să aplice pentru locuri de muncă pe telefoanele lor smart și să obțină un interviu prin intermediul video CV-urilor. De asemenea, astfel de aplicații ajută recrutorii și managerii să acceseze cei mai buni candidați disponibili într-un termen foarte scurt.

Factorul timp continuă să joace un rol important și în zona de Learning & Development. Instruirea angajaților a trecut de mult de la workshopuri de câteva zile spre mediul online prin: autoevaluări, video-uri la cerere și sesiuni mai scurte de micro-learning.

Aplicațiile pe mobil au câteva avantaje care le fac potrivite pentru implementarea strategiilor de HR:

  • Sunt o soluție excelentă pentru comunicarea internă interpersonală și interdepartamentală
  • Asigură un canal adițional de oferire de feedback (formal sau informal) în timp real
  • Oferă instrumente de măsurare a implicării și satisfacției angajaților
  • Rezolvă ușor anumite secvențe din procesele de HR Admin (de ex. programarea și aprobarea concediilor de odihnă, etc)
  • Asigură acces 24×7 la informații și resurse de dezvoltare pentru angajați

În acest context, aplicația Valoria APP dă acces rapid la resurse utile pentru dezvoltarea echipelor, dar și pentru managementul și creșterea afacerilor. Aplicația conține studii, materiale video, articole, auto-evaluări, diagnoze. Cu ajutorul acestei aplicații „adu-mi dacă vrei să cumpăr” se convertește în „sunt aici oricând ai nevoie de mine”.

Valoria APP se adresează companiilor, profesioniștilor și celor care conduc echipe deoarece are un conținut prin care îi ajută pe utilizatori să-și crească eficiența în comunicarea scrisă, să construiască coeziunea în echipă și să accelereze obținerea rezultatelor. În condițiile în care 70% dintre angajați spun că se simt sub presiune la muncă din cauza comunicării ineficiente, aplicația Valoria aduce instrumente de auto-evaluare a competențelor, dar și resurse pentru dezvoltarea lor la nivelul optim.

Despre autor

Elena Badea este Managing Partner al companiei de consultanță Valoria Business Solutions. Anterior, timp de 15 ani, a fost Director de Business Development si apoi Director de Marketing al unei companii internaționale de top ce activează în Romania. Elena are o vastă experiență în business development, account management, marketing corporativ, operațional și marketing digital. A coordonat 50 de cercetări privind mediul de business și antreprenorial din Romania și s-a implicat în programe de formare și coaching pentru manageri și oameni de afaceri, dar și în proiecte de responsabilitate socială și educație. Publică frecvent articole în presa centrală din România și este invitată ca vorbitor la numeroase conferințe naționale pe teme actuale de marketing și business development.

Despre Valoria

Valoria Business Solutions este o companie de consultanță, training, și coaching. Misiunea companiei este aceea de a transforma în valoare potențialul echipelor și organizațiilor. Competența, încrederea, inovația și pasiunea sunt valorile pe care le susținem prin tot ceea ce facem. Credem în oameni și în aspirația lor de împlinire personală și profesională și în dorința lor de a-și accelera potențialul. Aflați mai multe despre noi pe: www.valoria.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.