Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reuniunea Teatrelor Naţionale la Chişinău – ediţia a II-a

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău invită iubitorii de teatru la cea de-a doua ediţie a „Reuniunii Teatrelor Naționale la Chişinău”, ce va avea loc în perioada 13–21 septembrie 2016.  Evenimentul, organizat de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, se află sub egida Institutului Cultural Român, a Ministerului Culturii din Republica Moldova și a Ministerului Culturii din România.

Pliant_Reuniunea_Teatrelor_Nationale_2016_back_300_DPIg

În cadrul Reuniunii vor fi prezentate producții recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale teatrului-gazdă și ale teatrelor naționale din Republica Moldova, cu accentul pe calitate, inedit, creativitate și exemplară rostire a limbii române.

Participă:  Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu,  cu spectacolele Lecția, Antisocial, Mărie Mărie; Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova –Profu’ de Religie, Pescărușul, Occident Express; Teatrul Național „Vasile Alecsandri”,  Iași – Cafeneaua, Zeul Măcelului; Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București  – L’om DaDa,  Lecția; Teatrul Național Cluj-Napoca, cu spectacolul Call it art; Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău – Casa Mare, Aveți ceva de declarat; Teatrul Național Satiricus „I. L. Caragiale”, Chișinău – Angajare de Clovn, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Bălți – Deșteptați-l pe Ion, Teatrul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Cahul – Mimoza.

O secțiune aparte a evenimentului o constituie audițiile publice ale spectacolelor de teatru-document, realizate de Teatrul Național Radiofonic, București. Acestea vor putea fi audiate zilnic, începând cu ora 14.00, intrarea publicului fiind liberă.

Un loc central în economia reuniunii îl are conferința Spectacole, regizori, autori: perspective critice asupra teatrului contemporan, organizată de Secția Națională Moldova a AICT-IATC cu participarea Institutului Patrimoniului Cultural al A.Ș.M., Uniunii Scriitorilor, U.N.I.T.E.M., A.M.T.A.P., U.S.M.  În cadrul conferinței, va avea loc prezentarea volumelor antologice O cronică a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău – o istorie de 95 de ani.

Zece zile pline de teatru: publicul basarabean are șansa unică de a viziona cele mai incitante spectacole, produse în România și Republica Moldova, de a participa la  lansări de carte, expoziții, discuții pe marginea fenomenului teatral și la evenimente conexe. Nu ratați șansa de a vă conecta în direct la fenomenul teatral românesc în tot ce are mai de valoare la ora actuală, printre invitați numărându-se regizori de renume mondial și actori de seamă de pe ambele maluri ale Prutului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.