Reţetă: Creveţi şi calamari cu legume

0

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. În aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.

Rețeta chinezească a fost oferită și preparată de Restaurantul Nan Jing și poate fi degustată zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, București.

Ingrediente:

  • 14 bucăţi de creveţi
  • 2 bucăţi de calamar
  • 50 g de brocoli
  • 50 de g de morcovi
  • 50 de g de conopidă
  • 2 bucăţi de urechi de lemn
  • 3 bucăţi de ciuperci aromate
  • ¼ ardei
  • Sare, zahăr, amestec de condimente după gust
  • 2 linguri vin de orez
  • ½ linguriţă de ghimbir tocat
  • ulei Arpis
  • supă de legume
  • Usturoi
  • Amidon

Mod de preparare

Într-un woc se pune apă, iar când aceasta dă în clocot se adaugă calamarul, creveţii şi restul ingredientelor, şi se lasă pe foc, după care se pun la scurs.

Într-un alt woc se adaugă câteva picături de ulei Arpis, se pune la călit ghimbirul tocat mărunt, usturoiul şi se adaugă oţetul de orez.

Se adaugă supa de legume şi se leagă cu amidon.

La sfârşit se adaugă zahărul, sarea, piperul şi alte amestecuri condimente (Vegeta).

Creveti si calamari cu legume

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul Gazdă

În aprilie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing.

În 1980, în urma unei vizite a lui Nicolae Ceaușescu în China a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România. Cei patru bucătari chinezi special trimiși din China, la solicitarea expresă a lui Nicolae Ceaușescu, pentru a deschide Restaurantul Nan Jing, au instruit prima generațtie de bucătari români specializați în bucatele care încă sunt pregătite și servite în restaurantul Nan Jing.

Pana în 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atât din Bucuresti, cât și din întreaga tară.

Unii dintre ospătarii și bucătarii care în 1980 erau tineri angajați ai acestui local de elită încă lucrează în restaurant. Condusi de Yong, șeful chinez, personalul restaurantului este la dispoziția clienților pentru a transforma fiecare vizită în momente plăcute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc din Romania, este în topul preferințelor bucureștenilor încă din 1980 și a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri și recomandări pentru preparatele și servirea de calitate. Cu reputația unui local de elită, Nan Jing este vizitat în mod frecvent de numeroase personalități.

Despre program

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează