Respect american pentru „De Niro al Romaniei”!

0

Ziarul american NY Times a scris un articol despre regretatul Gheorghe Dinica în care actorul este numit „Robert de Niro al Romaniei”.

Gheorghe Dinica, „Robert de Niro al Romaniei”, actorul care si-a incantat compatriotii „portretizandu-i pe politicieni si aparandu-i pe tigani”, era apreciat pentru modestia sa si pentru refuzul de a-l lauda pe Ceausescu, asa cum alti artisti au facut-o, scrie NY Times, preluand o analiza AP.

Redăm câteva informaţii despre cariera artistului român de pe site-ul 9am.ro.

Gheorghe Dinica a debutat in cinematografie, cu rolul din adaptarea „Strainului” lui Camus, in 1963. De atunci, a aparut in zeci de piese de teatru si filme romanesti sau straine, chiar pana la moartea sa, la 75 de ani. In 2007, a jucat in filmul lui Francis Ford Coppola „Tinerete fara tinerete”, iar in 2005 a performat alaturi de Alain Delon, in ”L’Homme Press”, dar a spus deseori ca nu il tenteaza un rol in filmele americane, aminteste New York Times, potrivit NewsIn.

„Nu sunt Robert de Niro. Sunt din Romania”, obisnuia sa spuna, ludic, Dinica, dar, asa cum noteaza jurnalistii americani, a fost supranumit „De Niro al Romaniei”, data fiind asemanarea cu actorul american.

NY Times

„Dinica began his long acting career with a role in a Romanian film version of Albert Camus’ ”The Stranger” in 1963. He went on to perform in many Romanian and foreign movies, soap operas and plays, right up until his death.

In 2007, he acted in Francis Ford Coppola’s ”Youth Without Youth” movie. He also joined French actor Anthony Delon in the film ”L’Homme Press” in 2005. He said he was never tempted to act in movies produced in the United States.

”I am not Robert de Niro. I am from Romania,” he said.

Still, some called Dinica ”the Robert de Niro of Romania,” given his resemblance to the American actor.

Romanians admired him for his wide repertoire and his singing, but also because of his modesty, humor and his refusal to praise the country’s late Communist dictator Nicolae Ceausescu, as some artists had done.

”I was lucky because my face didn’t look that good on television,” he said.”

11

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează