Remarks Delivered by US Ambassador Mark H. Gitenstein on the Ocassion of Opening the Social Enterprise Conference

0

„Social enterprises have been appearing in Romania for the last 20 years, but before long they will grow on their own, as they have in other European countries and in the United States, where non-profits are expanding more and more into commercial activities, although in the U.S. the use of social enterprise methods in the non-profit sector is not new. My favorite example is a well known organization, the Girl Scouts, who started baking and selling cookies to support their activities in 1917. They were so successful that they eventually expanded to using commercially baked cookies (with a special recipe) that they still sell today in a USD 700 million, girl-led program.  This example only illustrates that big success often starts small.”

Discursul Ambasadorului American cu ocazia deschiderii Conferintei de Antreprenoriat Social

„Imi face mare placere sa particip la deschiderea conferintei de antreprenoriat social si sa le urez bun venit catorva dintre prietenii mei din ONG-urile din Romania . Am colaborat la multe proiecte de consolidare a democratiei, iar noi, membrii Ambasadei SUA, suntem mandri de loialitatea pe care o aveti fata de aceasta tara si de misiunea voastra sociala.

Iar dovada faptului ca va pasa foarte mult de categoriile defavorizate carora v-ati dedicat este angajamentul de a invata abilitatile de antreprenoriat social. Este o noua directie pozitiva in Romania care, credem noi, va crea noi oportunitati pentru persoanele care au acces mai greu la piata muncii, dar a caror contributie la dezvoltarea economica a Romaniei poate fi valoroasa. Iar voi veti reusi sa va realizati misiunea sociala, generand in acelasi timp si profit.

In aceasta sala se afla atat ONG-uri care doresc sa invete cum sa infiinteze si sa conduca o intreprindere sociala competitiva, precum si unele dintre ONG-urile care au facut deja un prim pas in aceasta directie. Ma bucur sa vad aici reprezentanti ai unora dintre ONG-urile din ultima categorie, care cu putin timp in urma au fost premiate de catre NESsT si Fundatia Romano-Americana pentru proiecte de intreprinderi sociale si care se afla astazi aici pentru a va impartasi din experientele lor.”

Discursul Ambasadorului Mark H. Gitenstein cu ocazia deschiderii Conferintei de Antreprenoriat Social, Bucuresti 28 martie 2011

Sursa, foto si mai multe informatii: romania.usembassy.gov
PS: Multumim Vali pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează