Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Regal muzical la Filarmonica din Sibiu. EUROPAfest – Finala Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”

0

144 de pianisti de pe toate continentele si-au dat intalnire la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”, desfasurat in cadrul EUROPAfest. Zile in care emotiile, notele muzicale si creativitatea s-au imbinat intr-un dans al sperantei, al dorintei de a fi cel mai bun. Intregul concurs s-a transformat  intr-o oda inchinata pianului.

Anul acesta, Finala pentru categoria de varsta 18-30 de ani se va desfasoara la Sibiu, in cadrul impunator al Salii Thalia. Vineri, 24 mai, incepand cu orele 19:00, cei mai buni pianisti vor avea onoarea de a canta alaturi de Filarmonica de Stat Sibiu intr-o atmosfera de sarbatoare.

Juriul concursului este international si cuprinde nume actuale ale scenei de muzica si profesori renumiti:

–          Anton Voigt / Austria – Presedintele juriului

–          Serban Soreanu / Romania

–          Gabriela Mayer / Irlanda

–          Ting Zhou / China

–          Horia-Sabin Dragoi / Romania

JIMC

Festivalul promoveaza valorile si cultura prin celebrarea universala a muzicii de calitate. In ultimele zile de concurs, cei mai buni pianisti vor aduce bucurie si sensibilitate in sufletele spectatorilor.

Editia din acest an a fost una speciala, fiind dedicata marelui muzician, Dinu Lipatti. Dorinta organizatorilor a fost aceea de a onora si omagia marele artist si de a le reaminti romanilor de talentul pur, expresivitatea si rafinametul stilistic al extraordinarului pianist.

Filarmonica de Stat Sibiu este un amplasament cu valoare istorica pentru oras, fondata in 1949, pe a carei scena au urcat muzicieni de renume ce au incantat publicul prin concertele simfonice. Noul sediu al Filarmonicii, Sala THALIA, este un adevarat edificiu cultural. Grandoarea si rafinamentul salii creeaza o poveste de viata cusuta cu acorduri simfonice. Scena impunatoare, culoarea rosie, lojele, toate impresioneaza si te duc cu gandul la eleganta epocilor de altadata, inducand o atmosfera de vis, istorie si buna dispozitie.

Agenda completa a festivalului precum si alte informatii legate de EUROPAfest pot fi gasite pe site-ul oficial http://www.jmevents.ro/.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.