Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reducerea riscurilor în caz de dezastru şi îmbunătăţirea răspunsurilor în Europa şi Asia Centrală

0

Sprijinirea familiilor afectate de catastrofe necesită acţiuni imediate, cuprinzătoare şi colaborative. Nevoia de adăposturi de calitate şi de locuinţe persistă luni şi ani de zile, mult timp după ce organizaţiile umanitare şi-au încheiat activitatea de ajutorare imediată. Programul de Răspuns la Dezastre al Habitat for Humanity se concentrează pe nevoia de locuinţe care apare în urma dezastrelor naturale. În acelaşi timp, prin proiectarea şi punerea în aplicare a mecanismelor de prevenire şi adaptare, comunităţile pot fi mai bine pregătite în situaţia unor dezastre previzibile şi pot face faţă mai bine schimbărilor care survin în urma acestora. Habitat for Humanity integrează iniţiativele de reducere a riscurilor la dezastre în suita sa de programe de locuire.

 

Habitat for Humanity Europa şi Asia Centrală lucrează în scopul creşterii gradului de pregătire în caz de calamităţi, de atenuare a efectelor, precum şi a capacităţilor de răspuns şi recuperare în regiune. Activitatea Habitat s-a concentrat pe consolidarea programelor de răspuns la dezastre în 4 ţări: Armenia, România, Tajikistan şi Kyrgyzstan. Această iniţiativă a fost posibilă cu sprijinul Fundaţiei Stavros Niarchos (www.SNF.org).

În a doua săptămână a lunii Mai, 20 de participanţi din Armenia, România, Tajikistan, Kyrgyzstan, Slovacia şi Germania vor participa la un training de 5 zile, care va avea loc în Bucureşti. Obiectivul principal este de a instrui personalul Habitat pentru a preveni şi răspunde dezastrelor, atât celor la scară mică, cât şi celor la scară mare, într-un mod eficient şi economic. Vor fi prezentate, de asemenea, strategii de încorporare a reducerii şi atenuării riscurilor la dezastre în programele tradiţionale de construcţie şi, totodată, va fi realizată o comunitate de experţi în domeniul răspuns la dezastre în regiunea Europa şi Asia Centrală.

Pe 10 Mai, training-ul va fi precedat de un „Power Breakfast”, o discuţie cu partenerii şi sponsorii actuali şi potenţiali ai programelor de Răspuns la Dezastre din România, pe tema abordărilor eficiente de reducere a riscurilor dezastrelor şi a îmbunătăţirii acţiunilor de răspuns.

La training vor participa Kip Scheidler, Senior Director of Disaster Response al Habitat for Humanity International, precum şi reprezentanţi ai biroului Europe and Central Asia şi ai programelor naţionale din Armenia, România, Tajikistan şi Kyrgyzstan.

 

Despre Fundaţia Stavros Niarchos

Fundaţia Stavros Niarchos (www.SNF.org) este una dintre cele mai importante organizaţii filantropice din lume, sprijinind financiar activităţi din artă şi cultură, educaţie, sănătate, medicină şi asistenţă socială. Fundaţia finanţează organizaţii şi proiecte care au la bază o conducere puternică şi un management sigur şi care preconizează că vor avea un impact social pozitiv, de amploare şi de durată. Fundaţia urmăreşte, de asemenea, să sprijine proiecte care facilitează formarea de parteneriate public-privat, ca mijloace eficiente de deservire a bunăstării publice.

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity Internaţional este o organizaţie mondială creştină şi non-profit, care urmăreşte să transforme dragostea lui Dumnezeu în acţiune, unind oamenii pentru a construi case, comunităţi şi speranţe. Din 1976, Habitat a ajutat peste 500.000 de familii, construind şi renovând locuinţe, susţinând politicile de locuire corectă şi echitabilă şi asigurând instruire şi acces la resurse, pentru a ajuta familiile să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai. Aproximativ 17.000 dintre aceste familii se află în Europa şi Asia Centrală, unde Habitat activează de la mijlocul anilor ‘90. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.