Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recunoaștere la nivel european pentru impactul programelor educaționale din România

0

București, 26 aprilie 2016 Junior Achievement (JA) România a primit distincția JA Europe Model Organisation în cadrul ceremoniei anuale, desfășurate la nivel european, în Amsterdam, în semn de apreciere pentru impactul programelor de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională. Echipa românească a primit acest premiu în al saselea an consecutiv, în urma unei evaluări ce a inclus rezultatele din 39 de țări europene.

JA Romania Recunoastere europeana  2016

“Cei peste 280.000 de elevi și studenți care au participat în ultimul an școlar la programele implementate de Junior Achievement in Romania reprezintă aproape 12% din totalul elevilor și studenților înregistrați în România. Suntem în continuare într-o etapă de dezvoltare, pentru a permite accesul gratuit unui număr cât mai mare de profesori, elevi și studenți, în sistemul educațional formal. Folosind activitățile de la clasa și interacția permanentă cu mediul economic, ei ajung să descopere, să exploreze și să experimenteze activități intraprenoriale și antreprenoriale într-un mediu orientat spre lumea de dincolo de bancile scolii, să dobândească abilități și competențe care să le permită o viață independentă financiar și un loc de munca cât mai potrivit, după absolvire.

Suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit din partea profesorilor din unitățile de învățământ, inspectoratelor școlare cu care colaborăm, voluntarilor din mediul de afaceri și bineînțeles companiilor care ne susțin financiar activitatea. Tuturor le dedicăm acest premiu!” a declarat Ștefania Popp, CEO JA România.

Programele desfășurate de JA în România adaptează expertiza internațională la specificul local, propunând activități de tipul learning by doing pentru elevi și studenți, în funcție de specificul de vârstă, cu scopul de a-i pregăti pentru realitatea economică pentru o carieră de succes și pentru viață.

Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații pe www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.