Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recunoastere internationala pentru campania „The Green Power of NEVERSEA”, la Event Production Awards 2020

0

Initiativa Grupului CEZ in Romania si a festivalului Neversea de a promova energia verde in randul tinerei generatii printr-un experiment unic la nivel modial – primul DJ care a mixat de pe o turbina eoliana, la 100 metri inaltime – a fost premiata international in cadrul Event Production Awards 2020, cu premiul „Brand Activation of the Year”.

Distinctia a fost acordata in cadrul galei de decernare a premiilor Event Production Awards (EPAs), editia a a IX-a. Aceasta avut loc joi seara in Londra, in cadrul acestui eveniment fiind recunoscute echipele si personalitatile care sunt implicate in desfasurarea celor mai mari evenimente outdoor si live. Campania „The Green Power of NEVERSEA” a primit premiul cel mare, dintre cele opt campanii finaliste la categoria „Brand Activation of the Year”.

„Parteneriatul cu Neversea este o sursa continua de inspiratie pentru noi in provocarea de a aduce energia verde mai aproape de generatia tanara. Ne-am propus sa atragem atentia publicului Neversea, un public reprezentativ pentru <generatia verde>, si, iata, am reusit. Recunoasterea internationalt a activtrii ne face foarte mandri si bucurosi!”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ Romania.

„Ne bucura extrem de mult acest premiu. Multumim echipei CEZ pentru incredere, sprijin si curajul de a realiza această actiune in premiera internationala. Video-ul cu Alex Parker mixand la peste 100 m inaltime, de pe o turbina eoliana a facut inconjurul lumii marcand astfel debutul demersurilor noastre pentru a transforma NEVERSEA intr-un festival alimentat cu energie verde in urmatorii doi ani”, a declarat Bogdan Radulescu, Head of Partnerships&News Business Neversea.

Momentul unic la nivel mondial a avut loc anul trecut, in luna mai, in Parcul Eolian CEZ, cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa, si a marcat atat colaborarea cu festivalul Neversea, cat si inceputul unui parteneriat „verde” intre festival si Grupul CEZ. Parcul eolian este situat in regiunea Dobrogea, la mai putin de 50 de kilometri fata de plaja unde se desfasoara anual Neversea, cel mai mare festival de la malul marii.

Experimentul care a dus muzica la inaltimea unui parc eolian, reusind astfel sa creeze o asociere inedita intre muzica electronica si energia verde, a fost filmat si poate fi urmarit aici. Acesta a fost implementat de Grupul CEZ in Romania in parteneriat cu festivalul Neversea, iar comunicarea campaniei „The Green Power of NEVERSEA”, a fost realizata de Rogalski Damaschin Public Relations, agentia care detine contul activitatilor de comunicare ale Grupului CEZ in Romania.

In cadrul editiei Neversea 2019, zona CEZ a fost prima zona 100% verde din cadrul festivalului. Aceasta a fost in totalitate alimentata cu energie regenerabila si a adoptat masuri pentru a preveni, reduce si compensa orice efect advers asupra mediului.

Anul acesta, Grupul CEZ in Romania va fi pentru al treilea an consecutiv partener al festivalului Neversea, iar prin aceasta colaborare isi propune sa creasca gradul de constientizare in randul generatiilor actuale si viitoare asupra importantei utilizarii surselor alternative de producere a energiei electrice.

Despre Parcul Eolian CEZ

Grupul CEZ detine in Romania cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina, la 17 km de Marea Neagra. Parcul eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde Euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a parcului a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin noua companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, CEZ ESCO Romania, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2007, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,4 milioane de clienti.

Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina.

Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).

Despre Neversea

Neversea cel mai are festival de muzica de la malul Marii Negre, in Constanta, Romania. Editia din acest an va avea loc  in perioada 2-5 iulie si va fi o aventura de 4 zile la malul marii, cu petreceri pana la rasarit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.