Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recital Nicolae Dumitru la Altes Rathaus din Viena

0

Institutul Cultural Român de la Viena organizează miercuri, 27 aprilie, ora 19.00, în Salonul Bank Austria din Altes Rathaus (Barocksaal, Wipplingerstraße 8, 1010 Viena), recitalul „Confluenţe vieneze“ interpretat şi „povestit“ de pianistul Nicolae Dumitru. Programul cuprinde lucrări din cultura muzicală vieneză a secolului al XIX-lea, privită ca origine şi sursă de inspiraţie a culturii muzicale româneşti:

Afis Nicolae Dumitru
Wolfgang Amadeus Mozart – Rondo în la minor K 511
Frédéric François Chopin – Variaţiuni pe „La ci darem la mano“ de W.A. Mozart
Johannes Brahms – Klavierstücke op. 118

Carol Mikuli – Doina şi Hora în Moldova
Ciprian Porumbescu – Rapsodia Română (transcripţie N. Dumitru)
Franz Liszt – Rapsodia Română

Recitalul de la Viena încheie seria concertelor susţinute anul acesta de Nicolae Dumitru la Ateneul Român şi la Filarmonicile din Craiova, Sibiu, Bacău, Bistriţa şi Târgu Mureş.
Nicolae Dumitru (născut la Bucureşti în 1968) studiază cu maestrul Dan Mizrahy, sub îndrumarea căruia pregăteşte Concertul în la major KV 488 de W.A. Mozart, pe care îl interpretează în mai 1987 pe scena Ateneului Român, acompaniat de Orchestra de Cameră a Medicilor. Devine întâi stagiar al Colegiului „Gnessin“ din Moscova, sub îndrumarea lui Lev Naumov, iar apoi absolvent (1998) al Academiei Ruse de Muzică „Gnessin“, la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. În toţi anii petrecuţi la şcoala rusă (1990 – 2001) dascălul şi arhitectul evoluţiei sale artistice este profesorul Emmanuel Monaszon.
După întoarcerea în ţară susține o intensă activitate concertistică naţională şi internaţională (Stockholm, Viena, Madrid, Barcelona, Lisabona, Budapesta, Roma, Venezia, Aix-en-Provence, Moscova, Sankt-Petersburg), precum şi numeroase proiecte educaţionale, ca profesor al Colegiului Naţional „George Enescu“ din Bucureşti.

Institutul Cultural Român de la Viena
Argentinierstr. 39, 1040
Tel.: +431 319 10 81; office@rkiwien.at
www.rkiwien.at
www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.