Reciclarea si noile fabrici pentru producerea bijuteriilor imbunatatesc profilul verde al companiei PANDORA

0

RECICLAREA ŞI NOILE FABRICI PENTRU PRODUCEREA BIJUTERIILOR ÎMBUNĂTĂŢESC PROFILUL VERDE AL COMPANIEI PANDORA

  • Noi studii de mediu arată că impactul asupra mediului poate fi redus semnificativ când folosim argint şi aur reciclate, precum şi pietre sintetice.
  • Pentru a diminua în plus impactul companiei asupra mediului şi a întâmpina aşteptările consumatorilor în ceea ce priveşte bijuteriile realizate în mod etic, PANDORA se concentrează mai mult pe fabricile de producţie verzi.
  • Raportul de Etică 2016 al PANDORA, lansat recent, scoate la iveală un angajament puternic faţă de cele mai înalte standarde etice, în întregul lanţ de valori al companiei. Găsiţi raportul aici.

PANDORA (4)

Un nou studiu de mediu independent, efectuat de compania de bijuterii PANDORA, arată că impactul asupra naturii poate fi redus la mai puţin de 5%, folosind aur şi argint reciclate, mai degrabă decât alternativele obţinute din mine. Prin utilizarea de zirconiu cubic şi pietre sintetice, beneficiile pentru mediu sunt chiar mai mari, în comparaţie cu folosirea diamantelor din mine.

Rezultatele sunt încurajatoare pentru PANDORA, care de mulţi ani a preferat folosirea pietrelor sintetice şi a metalelor preţioase reciclate.

„Este prima dată când cercetările cuprinzătoare au pus un preţ pe diferenţa dintre aurul şi argintul reciclate, în comparaţie cu acelea provenite din mină, respectiv pietrele obţinute din minerit vs cele sintetice, realizate de om. Aceste descoperiri ne încurajează să ne concentrăm încă şi mai mult pe modul în care putem îmbunătăţi profilul verde al companiei”, spune Claus Teilmann Petersen, Vice-Preşedinte, Group Ethics, PANDORA.

Reducere semnificativă a impactului asupra mediului

Studiul realizat de Trucost, firma de consultanţă în ceea ce priveşte sustenabilitatea, a urmărit să cuantifice şi să evalueze efectele folosirii diferitelor materiale. Studiul calculează costul financiar pentru societate al degradărilor aduse mediului (precum ar fi costul sănătăţii asociat cu poluarea), cauzat de o varietate de materiale şi metode de producere a bijuteriilor. Studiul a evidenţiat că folosirea metalelor preţioase reciclate şi a pietrelor sintetice reduce semnificativ costul de mediu, în comparaţie cu materialele obţinute prin minerit, datorită unor daune mult mai mici aduse mediului.

„Toate activităţile umane afectează lumea din jurul nostru. PANDORA produce în jur de 122 de milioane de bijuterii anual. Prin concentrarea pe metale preţioase reciclate şi zirconiu cubic, impactul nostru asupra planetei reprezintă o fracţiune din cât ar putea fi”, spune Claus Teilmann Petersen.

Mai mult de 90% din argint şi peste 80% din aurul folosit pentru produsele PANDORA provin din reciclare, iar majoritatea celor 2,7 miliarde de pietre care au împodobit anul trecut bijuteriile PANDORA au fost zirconiu cubic şi alte pietre create de om. Iar procentul mic de argint şi aur neobţinut prin reciclare provine de la surse responsabile – toate fiind supuse unor inspecţii stricte, realizate de terţi.

Pentru PANDORA, practicile de business etice şi responsabile sunt strâns corelate cu faptul că este un brand global: „Consumatorii noştri rareori cer în mod direct pietre sintetice, argint reciclat sau metode de realizare a bijuteriilor prietenoase cu mediul – dar se aşteaptă ca bijuteriile noastre să îndeplinească şi cele mai înalte standarde etice. Iar noi urmărim constant să ne consolidăm eforturile şi comunicarea despre responsabilitatea socială a corporaţiei”, spune Claus Teilmann Petersen.

PANDORA investeşte în fabrici verzi

În câteva săptămâni, PANDORA va deschide oficial noua sa fabrică de realizare a bijuteriilor, în Lamphun, Thailanda de Nord. Va fi una dintre cele mai moderne, actuale şi atente cu mediul astfel de fabrici din lume.

„Noua noastră fabrică a primit certificatul LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Acest lucru a fost obţinut printr-o grijă importantă pentru mediu, spre exemplu prin folosirea unor materiale de construcţie cu impact scăzut, adeseori reciclate, şi prin reciclarea unei mari părţi a deşeurilor de construcţie. În timpul funcţionării, consumul de apă şi de energie sunt reduse la minimum, printre altele cu ajutorul unui sistem de reciclare a apei extrem de eficient”, spune Claus Teilmann Petersen.

Mai mult, noul Birou Global al PANDORA din Copenhaga, care este alimentat cu ajutorul morilor de vânt şi al panourilor solare din locaţie, are, de asemenea, un certificat LEE. Iar o altă locaţie de realizare a bijuteriilor, certificată de LEED, urmează a se finaliza în 2018 în Gemopolis, Bangkok.

„PANDORA dezvoltă compania având în minte natura, subliniind angajamentul nostru de a cultiva şi de a proteja mediul, atât în cadrul companiei, cât şi în lumea din jurul nostru. Progresele pe care le-am făcut în 2016 ne-au întărit în eforturile noastre de a deveni cel mai îndrăgit brand de bijuterii al lumii”, spune Preşedintele şi CEO Anders Colding Friis.

DESPRE PANDORA

Cunoscută în toată lumea pentru bijuteriile sale de înaltă calitate, finisate manual, disponibile la preţuri accesibile, PANDORA creează, fabrică şi comercializează bijuterii moderne din materiale veritabile. Inspirându-le pe femei să-şi accepte personalitatea şi să-şi exprime stilul propriu, bijuteriile fermecătoare şi feminine de la PANDORA cuprind momentele de neuitat ale vieţii. Creaţiile unice şi atent finisate de la PANDORA combină meşteşugul vechi de secole cu tehnologia modernă şi sunt distribuite în mai mult de 100 de ţări, de pe şase continente, prin aproximativ 8.100 de puncte de vânzare, incluzând peste 2,100 de magazine-concept.

Fondată în 1982 şi având sediul în Copenhaga, Danemarca, PANDORA are peste 21,500 de angajaţi în întreaga lume, dintre care aproximativ 12,400 sunt în Thailanda, unde compania fabrică produsele. PANDORA este listată public la bursa NASDAQ OMX din Copenhaga. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.pandoragroup.net sau găsiţi-vă inspiraţia pe www.pandora.net.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează