Reciclare de biciclete? AFLĂ despre COBI!

2

 interviurile-romaniapozitivaZilele trecute am primit pe adresa noastra de email un mesaj pe care a trebuit sa il citim de doua ori. De ce? Pentru ca am aflat de primul centru de reciclare a bicicletelor din Romania. COBI ii cheama si  in aceasta perioada desfasoara si o campanie de strangere de fonduri pe o platforma crowfunding. Avem si cateva informatii in plus despre initiativa lor asa ca aceste lucruri au luat o „turnura” buna tocmai intr-un interviu 🙂

Cum a luat naștere această idee?

bicicletaAtât eu cât și prietenul meu, cu care am inițiat acest proiect, am petrecut o perioadă destul de lungă în două dintre țările în care mersul pe bicicletă este un mod de viață, Olanda, respectiv Danemarca. Fiind foarte încântați de această idee ne-am gândit că am putea implementa acest stil de viață și în România.

De la idee la acțiune nu a fost decât un pas, așa că într-un timp relativ scurt ne-am creat site-ul, pe care ne vom desfășura activitatea: www.cobibicycle.com, am creat o pagină de facebook pentru promovare, am creat un filmuleț și am început campania de crowdfunding de pe crestemidei.ro. Campanie cu ajutorul căreia vom strânge suma de bani necesară demarării acestui proiect.

Cum ați ales numele COBI?

Deși inițial a fost o glumă, unul dintre prietenii noștri a zis: ”Ar trebui să vă uniți inițialele și să vă spuneți COBI”, ne-am dat seama ulterior că este un nume care sună foarte bine și este și ușor de ținut minte. Așa că ne-am zis COBI.

De ce este nevoie pentru ca acest proiect să aibă succes?

Pentru ca acest proiect să aibă succes este nevoie, în primul rând, ca persoanele cu inițiativă să se implice și să ne ajute să responsabilizăm membrii comunității. Dacă acest lucru se va întampla, rezultatele vor fi vizibile într-un timp scurt, aproximativ un an.

Care va fi impactul proiectului?

Intenționăm ca în primul an să reciclăm circa 200 de biciclete, în al doilea an 500, iar din cel de-al treilea an sperăm să atingem ținta de 1000 de biciclete/an. Odată cu reciclarea, recondiționarea și vânzarea acestor biciclete cantitatea de deșeuri ar fi mai scazută, străzile orașelor ar fi mai libere și, totodată, mai liniștite.

Care sunt planurile voastre de viitor?

Odată implementat acest proiect, vom trece la cea de-a doua fază a lui, și anume, inițiativa de a planta câte un copac pentru fiecare bicicleta vânduta. În parelel cu această acțiune de mediu, care se va întinde pe o perioadă de timp nelimitată, vom implementa și cel de-al doilea proiect, care va consta în construirea unor parcări pentru biciclete în punctele cheie ale capitalei.

1538668_1405915446340447_1042544642_n.jpg

Interviurile RomaniaPozitiva, aprilie 2014

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.