Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Raportul “Provocarea aerului curat” identifică soluții inovatoare în privința crizei în creștere din sănătate și economie

0

Scăderea poluării atmosferice ar putea aduce economii cetățenilor europeni în valoare de 183 miliarde de euro până în 2025, consideră InnoEnergy și Deloitte

Raportul “Provocarea aerului curat” identifică soluții inovatoare în privința crizei în creștere din sănătate și economie

Rezultatele unor cercetări anunțate de către InnoEnergy, motorul de energie durabilă al Europei sponsorizat de către EIT, arată că locuitorii Uniunii Europene pot economisi până la 183 miliarde de euro în următorii 7 ani prin aplicarea tehnologiilor noi de eliminare a reziduurilor din aer.

Raportul, intitulat “Provocarea aerului curat” și produs în parteneriat cu Deloitte, răspunde la concluziile la care a ajuns Comisia Europeană după ultimele sale studii. Acestea arată că reziduurile din aer sunt responsabile pentru unul din zece decese premature din întreagă lume și vor costa Uniunea Europeană 475 miliarde de euro între 2018 și 2025. Cu alte cuvinte, 2,9 la sută din media anuală PIB. Raportul complet poate fi descărcat de aici: cleanair.innoenergy.com.

Lansat la Bruxelles, la un eveniment dedicat liderilor politici și factorilor de decizie, raportul conturează o imagine detaliată asupra problemelor calității aerului pe întreg continentul, punând accent pe soluții concrete, inovatoare de transport și încălzire cu scopul de a proteja cetățenii Europei de poluare și de impactul acesteia asupra sănătății.

În calitate de vorbitor la eveniment, Jerzy Buzek, Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie a Parlamentului European și fostul Președinte al Parlamentului European, a spus: “Poluarea aerului este una dintre cele mai critice probleme din punct de vedere al sănătății publice din acest secol, fiind motivul a peste una din zece morți premature din toată lumea, însumând peste 400.000 de morți premature în Europa, anual.

Raportul numit <<Provocarea aerului curat>> oferă soluții practice care ar putea îmbunătăți nivelul sănătății cetățenilor și ar putea chiar să fie de folos întregii societăți. Trebuie să începem implementarea acestora în Uniunea Europeană fără nicio intarziere”.

Diego Pavia, CEO la InnoEnergy spune: “Este șocant că, în zilele noastre, poluarea atmosferiă este încă un mare risc pentru sănătatea comunităților. Lăsând la o parte costurile economice uriașe, cunoscând tehnologia de care dispunem sau vom dispune în curând, nu există niciun motiv pentru care cetățenii nu ar trebui să respire aer curat.

La InnoEnergy, abordăm problemele direct și fără excepții. Nu numai că deschidem calea studiilor detaliate cu scopul de a înțelege mai bine problema și de a identifica soluții practice, ci și căutăm activ oportunități de a oferi investiții și susținere extinsă afacerilor ambițioase care au un plan pentru stoparea poluării”.

Irena Pichola, Partener, Lider al Consultanței privind Durabilitatea în Europa Centrală la Deloitte spune: “Nu avem voie să uităm faptul că o calitate scăzută a aerului are un impact diferit de la om la om. Spre exemplu, există variații regionale cu privire la cauzele și efectele poluării aerului, cu o mare parte a poluării din Europa de Vest venind din transport, pe când în Europa de Est principala cauza este căldura.

Dar, pretutindeni, cum s-a menționat și în raport, tinerii sunt printre cei mai afectați. Cu o creștere de 100 de unități a indicelui PM, ce măsoară pulberi în suspensie, se poate ajunge la o scădere a mediei așteptate de viață cu 2,3 ani la copiii cu vârstă până în 5 ani. Suntem mândri să lucrăm cu InnoEnergy cu scopul de a căuta soluții la o problemă de o asemenea importanță”.

Despre InnoEnergy

EIT InnoEnergy este motorul de inovație pentru energie durabilă în Europa.

Investim în inovație și susținem fiecare etapă a călătoriei – de la sala de clasă până la clientul final. Cu ajutorul rețelei noastre de parteneri am construit conexiuni în Europa, reunind inventatori și reprezentanți ai industriei, absolvenți și angajatori, cercetători și antreprenori, afaceri și piețe.

Lucrăm în trei domenii esențiale ale mixului de inovare:

Educație pentru a contribui la crearea unei forțe de muncă informate și ambițioase care să înțeleagă cerințele durabilității și nevoile industriei.

Proiecte de inovare pentru a reuni idei, inventatori și industria pentru a crea tehnologii atractive din punct de vedere comercial, care să ofere clienților rezultate reale.

Servicii de creare a afacerilor pentru a sprijini întreprinzătorii și start-up-urile care fac posibilă extinderea ecosistemului energetic al Europei cu ofertele lor inovatoare.

Aducerea acestor discipline împreună maximizează impactul fiecăreia, accelerează dezvoltarea soluțiilor pregătite să intre pe piață și creează un mediu fertil în care să putem vinde rezultatele inovatoare ale muncii noastre.

InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.