“RAMONA” – selecționat la Telluride, New York și Chicago

0

Scurtmetrajul „Ramona”, în regia lui Andrei Crețulescu, este singurul film românesc selecționat în programul celui mai exclusivist festival de film din Statele Unite. Festivalul de la Telluride (4-7 septembrie), ajuns la cea de-a 42-a ediție, este singurul din lume care își anunță selecția cu doar o zi (!) înainte de deschiderea oficială și inaugurează campania de Oscar a celor mai titrate filme ale anului. „Ramona”, considerat de selecționeri „the cream of the crop”, va fi proiectat în cadrul secțiunii „Filmmakers of Tomorrow”, în programul „Great Expectations”. Telluride FF, despre care Roger Ebert spunea „It’s like Cannes died and went to heaven”, este un festival necompetitiv – prin urmare, o selecție aici reprezintă un premiu în sine.

RAMONA
„Ramona” este și singurul scurtmetraj românesc selecționat în programul prestigiosului New York Film Festival, care se va desfășura la Film Society of Lincoln Center în perioada 25 septembrie – 11 octombrie. Filmul va fi proiectat în cadrul noii secțiuni „Genre Stories”. Festivalul de la New York este, de asemenea, necompetitiv și a ajuns în acest an la cea de-a 53-a ediție.

Scurtmetrajul lui Andrei Crețulescu a fost inclus și în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Chicago. A 51-a ediție a celui mai longeviv festival competițional nord-american va avea loc în perioada 15-29 octombrie 2015.

Pe 24 septembrie, „Ramona” va fi proiectat în cadrul evenimentului „Starring Europe: New Film from the EU”, organizat de Cinemateca din Los Angeles la faimosul Egyptian Theatre. Scurtmetrajul este, din nou, singura prezență românească din acest program.

„Scurtmetrajul „Ramona” este un mic dublu spectacol: 1. al unei stăpâniri esențializate a legilor filmului de gen, pe care nimic nu-l împiedică să fie și un film de autor și, 2. al unei actrițe (Rodica Lazăr) care merge pe sârmă fără să clipească, în rolul unei răzbunătoare cu un carnet de bal precis: pedepsirea a trei bărbați (Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu) vinovați de maltratarea prietenei sale (Ana Ularu)” scrie criticul de film Magda Mihăilescu pe site-ul Aarc.ro.

„Ramona” este un scurtmetraj independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca).

Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube), iar producător executiv este Codruța Crețulescu. Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia – de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul secțiunii „Semaine de la Critique”, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2015, unde a câștigat premiul „Canal+”. Premiera națională a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost distins cu premiul pentru “Cel mai bun scurtmetraj românesc” (ex-aequo). „Ramona” a mai fost proiectat la festivalurile Curtas do Vila do Conde – Portugalia, Melbourne – Australia, Sarajevo – Bosnia și Concorto – Italia. Turneul european continuă la Encounters – Bristol FF, Helsinki IFF și Festivalul de Scurtmetraj European de la Brest.

Trailerul filmului poate fi văzut aici: https://www.youtube.com/watch?v=DEPljwFANNo

Pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/Ramona2015short

Cătălin ANCHIDIN | Head of Communication| telefon 0746-499-941 | catalin.anchidin@gmail.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.