Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Radio România Cultural reia orele de educaţie teatrală şi muzicală

0

Pe 16 şi 17 octombrie 2013 reîncep la Bucureşti, două noi ediţii ale programelor de educaţie nonformală produse de Radio România Cultural:  “Ora de educaţie muzicalã „ şi „Ora de educaţie teatrală”.

 radio romania cultural

Adresate elevilor cu vârste cuprinse între 8-19 ani care nu învaţă la şcolile cu profil artistic şi muzical, programele sunt realizate în colaborare cu Orchestrele şi Corurile Radio, Redacţia Teatru radiofonic, în  parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti.

 

Primele două întâlniri ale jurnaliştilor şi muzicienilor de la Radio România cu copiii au loc pe 16 octombrie la Şcoala Generala nr. 135 „Ştefan cel Mare” din sectorul 5  (cartierul Sălaj) şi pe 17 octombrie la Şcoala Generală nr.  27 „Principesa Ileana” din sectorul 2 ( cartierul Colentina). La Şcoala Generală nr.  27 „Principesa Ileana” din sectorul 2 vor fi oaspeţi violonista Claudia Munteanu şi ale violoncelistului George Niţescu, artişti instrumentişti ai Ochestrelor şi Corurilor Radio.

Prin aceste producţii originale, marca Radio România Cultural, realizatorii Mirela Nicolae, Cristian Marica, Răzvan Dolea şi Mihai Lungeanu încearcă să sprijine demersul şcolii naţionale de acordare a şanselor egale la educaţie, programele fiind şi o iniţiativă radioului public cultural de atragere şi fidelizare a tinerilor ascultători bucureşteni prin audiţii ale Poveştilor de seara, ale Teatrului radiofonic, ale pieselor muzicale clasice şi contemporane interpetate „live” de artişti consacraţi.

Scopul proiectelor “Ora de educaţie muzicalã” şi „Ora de educaţie teatrală” este sã le transmitã elevilor, prin orele deschise de muzicã şi comunicare verbală, competiţiile propuse, vizitele la sediul radioului public, importanţa pe care o au sunetele vorbite şi cântate în formarea şi dezvoltarea personalităţii.

In cadrul celor doua proiecte sunt aşteptaţi să participe în acest an şcolar, aproximativ 1500 de elevi şi 50 de învăţători, institutori şi profesori.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.