Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Radio România Cultural – nominalizat la Prix Europa, cel mai important eveniment anual dedicat producțiilor de radio

0

Documentarul Maria Tănase – Urban Soundtrack For a Diva realizat de Maria Balabaș a fost nominalizat la ediția a 11-a premiilor Prix Europa. Conceput pentru Storymania, una dintre liniile de programe-brand pentru Radio România Cultural, documentarul celebrează personalitatea Mariei Tănase de la a cărei naștere s-a împlinit un secol anul trecut.

Prix Europa este cel mai important eveniment anual dedicat producțiilor de radio, televiziune și media online și se va desfășura la Berlin, între 18 și 25 octombrie. Fondat în 1987, Prix Europa are ca scop evidențierea celor mai noi concepte media și sprijină inițiativele care generează calitate în serviciile de difuzare, ca o necesitate pentru toți europenii. În festival, li se oferă ocazia profesioniștilor din mass-media să intre în competiție pentru a demonstra calitățile celor mai bune producții ale lor. Anul acesta, 294 de organizații din 35 de țări, totalizând peste 650 de producții, au intrat în competiție pentru marele premiu. Nominalizarea producției Radio România Cultural echivalează în sine cu o distincție.

Maria Tănase (1913-1963) este considerată cea mai autentică și faimoasă interpretă a cântecelor populare românești. Radioul a jucat un rol important în cariera sa. În 1938, la doar 20 de ani, vocea sa a fost auzită pentru prima dată pe frecvențele Radio România, dând naștere unei euforii naționale. Editura Casa Radio a editat în 2013 un dublu CD omagial Maria Tănase cuprinzând înregistrările-document realizate de artistă în radio în ultimii ani de viață. Maria Balabaș semnează booklet-ul acestui album, devenit un best-seller al editurii.

Maria Balabaș este jurnalistă și lucrează pentru Radio România Cultural din 2007. Este moderatoarea emisiunii Dimineața crossover, distinsă cu premiul pentru Jurnalism acordat de revista Actualitatea Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

„Fiind atât de puternic implicată emoțional în proiectul editorial Maria Tănase, am simțit nevoia să întregesc experiența utilizând pentru un feature radiofonic textul scris și propriile mele înregistrări de teren din plimbările sonore, ca atmosferă acustică pentru cântecele ei. În acest fel oamenii vor înțelege că repertoriul ei este încă parte din viețile noastre, că nu trebuie să o considerăm un monument, o piesă de muzeu, ci că trebuie să o iubim. Felul în care o ascultăm pe Maria Tănase ar trebui să fie o experiență activă și nu doar o privire spre trecut.” (Maria Balabaș).

Documentarul Maria Tănase – Urban Soundtrack For a Diva poate fi ascultat integral pe www.radioromaniacultural.ro.

dam tonul culturii

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.