Racheta spatiala romaneasca efectueaza azi un zbor de test!

1

Racheta spaţială românească HELEN 2 va efectua un zbor de test in dimineata zilei de 27 aprilie 2010.

Un test premergător lansării rachetei spaţiale româneşti Helen 2, realizat de Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA), în colaborare cu Aeroclubul României şi Federaţia Aeronautică Română, va avea loc în dimineaţa zilei de 27 aprilie 2010, în zona Hoghiz (Rupea) – Braşov, informează un comunicat.

În decursul a zece ani, ARCA a dezvoltat trei mari programe de cercetare aerospaţială: Demonstrator, Stabilo şi Haas-ELE. Racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume realizat din materiale compozite, reutilizabile, a fost lansată cu succes pe 9 septembrie 2004, de la Baza Forţelor Aeriene de la Capul Midia, de pe ţărmul Mării Negre.

via ziarero.realitatea.net

Citeste articolul „Prima racheta romaneasca! (update 15 noiembrie ‘09)” precum si articolul „Ce inseamna ARCA Lunar?”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.